1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Vânzări globale în creştere cu 6% pentru Roche

Grupul farmaceutic elvețian Roche anunță o creștere a vânzărilor globale în primele nouă luni ale anului 2015, cu 6%, comparativ cu perioada similară a anului 2014, la o rată de schimb constantă, ajungând la 35.525 milioane de franci elvețieni. Acest lucru s-a datorat în special performanțelor înregistrate de Divizia de Farmaceutice și vânzarilor Professional Diagnostics.

22 oct, 2015 | Economica.net

Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei în primele nouă luni ale anului 2015: "Având în vedere creșterea constantă a vânzărilor noastre, am îmbunătățit estimările pentru întregul an. Primim vesti foarte bune legate de linia noastra de cercetare și dezvoltare, ce include produse care au potentialul de a face o mare diferență pentru cei ce suferă de boli grave".

Francul elvețian s-a apreciat considerabil în raport cu euro în primele nouă luni ale anului 2015, dar s-a depreciat în raport cu dolarul american. Yenul japonez a continuat să se deprecieze în comparație cu francul elvețian, la fel ca majoritatea monedelor locale din Europa și din America Latină. Această evoluție a pieței monetare a avut un impact negativ de 4 procente asupra vânzărilor Grupului Roche.

Pentru al șaptelea an consecutiv, Dow Jones Sustainability Index (DJSI) a recunoscut Roche ca fiind cea mai sustenabilă companie din industria farmaceutică.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 6% în primele nouă luni ale anului 2015, la o rată de schimb constantă, ajungând la 27.690 milioane de franci elvețieni. Această creștere s-a datorat în special portofoliilor de oncologie și imunologie, vânzările medicamentelor destinate tratamentului cancerului de sân HER2 pozitiv crescând cu 19%. Vânzările Diviziei de Farmaceutice au înregistrat o creștere de 7% în Statele Unite, de 8% în Japonia și de 6% în Europa.

Divizia de Diagnostic a înregistrat de asemenea vânzări în creștere cu 6% în primele trei trimestre ale anului, atingând 7.835 milioane de franci elvețieni, în principal datorită cererii susţinute pentru produsele de diagnostic imunologic. Vânzările Diabetes Care au scăzut însă cu 3%, datorită condițiilor dificile de piață.

Estimări pentru anul 2015

Pe baza rezultatelor solide din primele noua luni ale anului, Grupul Roche estimează o creștere a vânzărilor cu o singură cifră, la o rată de schimb constantă, precum și o creștere a dividendelor în franci elvețieni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO