Vânzări record de Black Friday pentru magazinele online care folosesc platforma Blugento: de 7 ori mai mari față de o zi obișnuită

Magazinele online care folosesc platforma Blugento și care au participat anul acesta la campania de Black Friday au înregistrat vânzări record – de 5 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită, cu o valoare a încasărilor de 7 ori mai mare comparativ cu o zi obișnuită. Datele reies din analiza a peste 500 de magazine online care folosesc platforma Blugento.
Lidia Neagu - joi, 26 nov. 2020, 08:17
Vânzări record de Black Friday pentru magazinele online care folosesc platforma Blugento: de 7 ori mai mari față de o zi obișnuită

Spre deosebire de anii trecuți, interesul acordat celui mai mare eveniment de shopping al anului a crescut semnificativ în 2020, atât prin prisma pregătirii magazinelor online, cât și a cumpărătorilor. Shop-urile online au început pregătirile mai din timp, au avut stocuri mai mari, au procesat comenzile și au livrat mai repede, au investit mai mult în promovare și în servicii. De cealaltă parte, românii au căpătat încredere în comerțul online și, în consecință, au plasat mai multe comenzi, pe care le-au plătit online, cu cardul.

„În campania de Black Friday din 2020, magazinele online au rulat campanii specifice pentru a încuraja plata cu cardul, rezultatul fiind o dublare a comenzilor plătite cu cardul față de anul trecut. De această dată, peste 70% dintre comenzile plasate au fost achitate online, cu cardul, lucru care ne încurajează să vorbim deja despre un nou tipar de consum, unde plățile online devin rapid o normalitate”, spune Sandu Băbășan, CEO Blugento.

Sectoare afectate sever de pandemia de COVID – 19 au văzut în Black Friday o oportunitate

„Activitățile din domeniul HoReCa au crescut surprinzător de mult în această perioadă. Dacă anul trecut HoReCa era aproape inexistent ca și domeniu în online, de Black Friday, anul acesta, atât restaurantele cât și distribuitorii de produse specifice au avut campanii concrete, cu rezultate fantastice. Este primul Black Friday la care au participat activ și interesat producătorii din România, atât locali, cât și naționali, aceștia având campanii și oferte dedicate de Black Friday”, spune Lorand Minyo, Head of Marketing la Blugento.

Bugetele de promovare au fost mai mari anul acesta de Black Friday cu aproximativ 50%. Companiile au investit specific în campaniile online și au folosit serviciile Zéa, agenție de marketing digital în eCommerce.

„Ne considerăm parteneri activi ai magazinelor online care folosesc platforma Blugento și serviciile Zéa. Am creat împreună ofertele de Black Friday, am generat împreună landing page-urile de campanii, precum și campaniile de advertising.

Un boost considerabil în vânzări a fost generat de conținutul video, creat specific pentru acest tip de campanie. Ne propunem să susținem în continuare producătorii locali (regionali și naționali) și segmentul HoReCa în scalarea business-urilor în online, prin implicarea directă în activitățile specifice acestui mediu atât de ofertant pentru ei”, mai spune Lorand Minyo.

Blugento este o companie clujeană, specializată în furnizarea de soluții de eCommerce bazate pe platforma Magento, cea mai populară platformă de comerț electronic din întreaga lume. Implementarea platformei Blugento permite construirea unui magazin online de la zero, într-o singură zi, clienții având acces la toate funcționalitățile oferite de platforma Magento, adaptate la piața din România din punct de vedere fiscal şi legislativ.

Blugento are în prezent peste 500 de clienți şi oferă o gamă completă de servicii de eCommerce, necesare succesului unui magazin online: infrastructură tehnică, hosting, update-uri de securitate, integrare cu servicii de marketing, SEO și alte servicii conexe comerțului online.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Renault a dezvăluit astăzi numele viitorului său SUV care, din primăvara anului viitor, va înlocui modelul Kadjar.
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni,  6.12.2021
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni, 6.12.2021
ROBOR creşte iarăşi. Indicii la trei şi şase luni atinge cele mai mari valori din 20 martie 2020 şi până acum.
881 pacienţi la ATI, 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Peste 17.000 de teste efectuate – Coronavirus, luni 6.12.2021
881 pacienţi la ATI, 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Peste 17.000 de teste efectuate – Coronavirus, luni ...
Criză Coronavirus luni, 6 decembrie 2021 - 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Rata de infectare a scăzut, din nou, ...