Vânzări record pentru magazinele Mobexpert. Creșterea totală este de 15% în 2018, posibil și în 2019. Investesc într-un nou magazin la Timișoara

An record pentru magazinele Mobexpert controlate de familia Șucu. Opt din cele 13 unități mari ale rețelei au înregistrat anul trecut rulaje record, dacă ne uităm în ultimii zece ani. Mobexpert i-a adus omului de afaceri peste 200 de milioane de euro, cu 15% față de anul anterior. Pentru 2019 se anunță o creștere similară și o nouă tranzacție. Compania este în ultima fază de negocieri pentru un teren în Timișoara.
Economica.net - Dum, 08 sept. 2019, 07:02
Vânzări record pentru magazinele Mobexpert. Creșterea totală este de 15% în 2018, posibil și în 2019. Investesc într-un nou magazin la Timișoara

Lanțul Mobexpert al familiei omului de afaceri Dan Șucu, creatorul business-ului, a terminat anul calendaristic 2018 cu afaceri record, majoritatea magazinelor raportând cele mai mari vânzări din istorie, arată o analiză realizată de ECONOMICA.NET cu ajutorul Termene.ro.

Este inclusiv cazul Mobexpert Baneasa SRL, unitatea de 8.000 de mp a afaceristului român, care a raportat cea mai mare cifră de afaceri din ultimii zece ani, ajungând la un rulaj net de 119,5 milioane de lei, cu 13,8% mai mult decât cu un an în urmă. Trendul este valabil și pentru profitabilitate, unitatea lui Dan Șucu din Băneasa având cel mai mare profit din 2009 încoace, adică peste 10,8 milioane de lei.
Mobexpert Băneasa, unitatea inaugurată în 2006 în una dintre cele mai bune zone comerciale ale Bucureștiului, este cel mai mare magazin din lanț (8.000 de mp) și ca suprafață și ca rulaje.

Spre comparație, unitatea retailerului suedez IKEA Romania SA , a înregistrat în 2018 un business de 632 de milioane de lei, dar pe o suprafață de 26.000 de mp.

„În 2018 am avut în jur de 15% în plus față de 2017, undeva la peste 200 de milioane de euro. Iar în primele 7 luni din acest an vânzările au crescut în același ritm, de 15%, ceea ce este foarte bine. Creșterea este legată de veniturile românilor. Disponibilitatea lor este mai mare, clienții sunt optimiști, au mai mulți bani pe care îi pot aloca și produselor de lux personal. Nu se mai limitează la produsele de primă necesitate. De asemenea, numărul de apartamente noi este în creștere, piața este mai fluidă”, a declarant pentru ECONOMICA.NET Dan Șucu, managerul companiei. Acesta crede că evoluția pieței de mobilă este un semn al ieșirii din criză, cu mențiunea că tot acest sector este și primul afectat în caz de recesiune.

Magazine cu vânzări record

Conform analizei ECONOMICA.NET pe baza informațiilor furnizate de Termene.ro, alte șapte unități au vândut de sume record. Este vorba despre M&D RETAIL IASI SRL (Mobexpert Iași), care a avut un rulaj de 36,4 milioane de lei, cu peste 25% mai mult decât în 2017 și un profit net, tot record, de peste 1,6 milioane de lei.
Unitatea din Brașov a adus și ea peste 28,2 milioane de euro în conturile lanțului, cu 22,6% mai mult decât în 2017 și un profit net record de 1,6 milioane de lei, în timp ce la Pitești trendul a fost similar- rulaj de 28,6 milioane de lei, cu 23,6% peste 2017 și un profit net record de 1,8 milioane de lei.

Vânzări peste nivelurie înregistrate în anii anteriori au avut și unitățile din Constanța (19,4 milioane de lei), Sibiu (21,3 milioane de lei), Suceava (23,1 milioane de lei), Timișoara (14,3 milioane de lei).

Singurele magazinel dintre cele 13 analizate care au avut pierderi anul trecut au fost Mobexpert Oradea (minus 570.400 lei la un rulaj de 15,6 milioane de lei) și Mobexpert Pantelimon (minus aproximativ 300.000 de lei la un rulaj de 33,4 milioane de lei).

Profitabilitatea există, problema este că ne luptăm cu productivitatea. A avut loc o creștere a costurilor cu salariile, ceea ce este foarte bine, pentru că așa putem avea mai mulți clienși. Însă și noi trebuie să creștem productivitatea. Magazinele cu o vânzare bună pe metrul pătrat aduc profituri, iar cele mai slab organizate au o profitabilitate nefericită. Este treaba noastră să schimbăm managementul acestor magazine pentru a putea intra în normal”,mai spune Șucu care mizează pe câte un magazin nou pe an.

Mai deschid un magazin la Timișoara

Omul de afaceri și-a propus câte o nouă inaugurare pe an și anunță o nouă investiție la Timișoara. „Suntem în negocieri avansate pentru a cumpăra un teren în Timișoara. magazinul  existent nu este suficient de mare. Tot anul acesta, în primăvară, am definitivat și magazinul din Constanța. Planul este să avem câte un magazin nou pe an, ceea ce înseamnă o investiție de aproximativ 10 milioane de euro. În 2018 nu am reușit”, mai spune Șucu fără a da detalii despre teren.

Grupul Mobexpert a fost înființat în 1993 şi ope­rea­ză în prezent o reţea de 26 de ma­­gazine şi hipermagazine şi un magazin online. De asemenea, Mobexpert este un business integrat,  maga­zi­nele având în spate fabrici în Bu­cureşti, Dej, Suceava.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...