1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Vânzările agenţiilor de turism pentru vacanţe interne au crescut cu 15% în 2016

Vânzările agenţiilor de turism pentru vacanţe în România au crescut cu 15% vara aceasta, faţă de sezonul trecut, arată datele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

02 oct, 2016 | ECONOMICA.net

Cele mai căutate destinaţii interne au fost Delta Dunării, Mamaia şi Băile Felix, unde gradul de ocupare în structurile de cazare a fost de 100% pentru mai multe săptămâni şi pentru un număr de cel puţin trei zile de vacanţă.

O surpriză plăcută a reprezentat-o Delta Dunării, pentru care vânzările pentru vacanţe au crescut anul acesta cu 20%, comparativ cu sezonul estival din 2015. Vânzările pentru vacanţe în staţiunile balneare au crescut cu 18%, pentru litoral cu 12%, în timp ce pentru staţiunile montane vânzările s-au situat la acelaşi nivel cu cele de anul trecut, mai arată datele ANAT.

Mamaia, cea mai căutată staţiune de la malul mării

Cea mai căutată staţiune de pe litoralul românesc a fost Mamaia, urmată de Venus, Jupiter şi Eforie Nord. Turiştii au petrecut în medie cinci zile şi o mare parte dintre ei au preferat pachetele all-inclusive. 23 de hoteluri au oferit vara aceasta astfel de servicii.

Preţul mediu pentru o vacanţă pe litoral a fost de 637 lei/persoană, faţă de preţul de 563 de lei/persoană anul trecut. Ca de obicei, cele mai aglomerate luni au fost iulie şi august, însă conducerea ANAT şi turoperatorii caută soluţii pentru a-i atrage pe turişti şi în lunile mai, iunie şi septembrie.

"Programul Prima Piscină, pe care ANAT îl va propune guvenrului următor, o soluţie testată pe litoralul bulgăresc, poate prelungi sezonul. Turiştii sunt atraşi de hotelurile care au piscină şi care le  oferă relaxare şi divertisment pe litoral şi când vremea nu este potrivită pentru stat la soare şi baie în mare", a declarat Alin Burcea, preşedintele ANAT.

Turiştii români au mers şi în staţiunile balneare

Un număr de 34 de hoteluri au fost renovate în ultimii cinci ani şi alte două au fost construite, iar românii sunt atraşi de programele de relaxare. Vara aceasta, pachetul  mediu a fost de 821 lei/persoană, faţă de 667 lei/persoană anul trecut. Cea mai căutată a fost staţiunea Băile Felix, urmată de Călimăneşti-Căciulata, Băilea Herculane, Sovata şi Covasna.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO