Vânzările Antibiotice au crescut uşor la nouă luni, dar profitul a scăzut cu 37,4%

Vânzările producătorului farmaceutic Antibiotice Iaşi au crescut uşor, cu 1,15%, la nouă luni, faţă de perioada similară a anului trecut, la 217 milioane lei (49 milioane euro), datorită majorării exporturilor, în timp ce profitul a scăzut cu 37,4%, la 16,7 milioane lei (3,8 milioane euro).
Economica.net - joi, 14 nov. 2013, 20:48
Vânzările Antibiotice au crescut uşor la nouă luni, dar profitul a scăzut cu 37,4%

În intervalul ianuarie – septembrie 2012 compania a avut vânzări de 214,5 milioane lei şi un profit net de 26,7 milioane lei.

„Obiectivul principal al Antibiotice în primele nouă luni ale anului 2013 a fost continuarea asigurării echilibrului economico-financiar al societăţii prin adoptarea celor mai bune măsuri în vederea realizării programului de vânzări, reducerii costurilor, fără a afecta calitatea produselor, optimizarea programelor lunare de producţie precum şi gestionarea riguroasă a încasărilor şi plăţilor. (…) Compania va păstra ritmul de creştere faţă de cifrele planificate, adică va realiza ţinta de profit de 34,6 milioane lei pentru acest an”, se arată într-un comunicat al producătorului.

La nivelul perioadei analizate, vânzările pe piaţa locală au scăzut cu 6,85%, la 156,6 milioane lei, în timp ce livrările la export au crescut cu 30,2%, la 60,4 milioane lei.

„Creşterea expunerii internaţionale a companiei, prin dezvoltarea de parteneriate durabile pe pieţele externe, a reprezentat una din direcţiile prioritare de dezvoltare în strategia de dezvoltare a companiei pe termen lung si mediu. Actiunile întreprinse în acest sens au vizat două obiective prioritare: consolidarea pozitiei companiei pe piaţa intemaţională a substanţei active Nistatină şi extinderea prezenţei pe piaţa produselor finite, prin cresterea numărului produselor înregistrate şi comercializate, cu concentrare pe pieţele reglementate din America de Nord şi Europa, dar şi pe cele din zona CSI, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, se mai arată în raportul Antibiotice.

Astfel, exporturile de produse finite au cunoscut o creştere de 150% în primele nouă luni din acest an.

Compania livrează produse farmaceutice finite şi substanţă activă în 60 de state la nivel mondial, prin intermediul a peste 100 de parteneri.

Segmentul farmacii deţine o pondere de 60% în vânzările realizate de companie (131,7 milioane lei), evoluţie constantă faţă de 2012. Pe segmentul spitale, compania a avut o creştere cu 9%, la 89,2 milioane lei.

„Clasele terapeutice care au inregistrat creşteri valorice semnificative la vânzarea în piaţă sunt: antiinfectioase de uz sistemic (+6,1 milioane lei), sistem cardiovascular (+3,4 milioane lei), antineoplazice (+683.000 lei), generate atât de aportul de produse noi, cât şi de evoluţia pozitiva a produselor de top ale companiei”, se mai arată în raportul Antibiotice.

Antibiotice ocupă locul patru pe piaţa medicamentelor generice şi locul 11 per total piaţă farmaceutică cu o cotă de 2,5%.

Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din titluri, iar SIF Oltenia are 10,32%.

Te-ar mai putea interesa și
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna martie 2024 cu 0,3% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 584,458 miliarde de lei, iar faţă de aceeaşi perioadă a......
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Constructorul american de automobile electrice Tesla a anunţat, marţi seara, că va introduce noi modele la începutul ...
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Spania este ţara cu cea mai mare rată a şomajului din Europa, însă, pentru Sara Hernandez, un arhitect de sisteme informatice ...
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele ...