Vânzările Carrefour au scăzut în primul trimestru cu 1,3%, la 20,8 miliarde euro

Vânzările grupului francez Carrefour, excluzând operaţiunile închise şi vândute, au scăzut cu 1,3% în primul trimestru, la 20,83 miliarde de euro, rezultatul fiind afectat de impactul negativ al cursului valutar, potrivit portalului MarketWatch.
Economica.net - joi, 18 apr. 2013, 07:38
Vânzările Carrefour au scăzut în primul trimestru cu 1,3%, la 20,8 miliarde euro

Rezultatele financiare anunţate joi de Carrefour au întrunit în linii mari aşteptările analiştilor. În ultimul an, grupul a renunţat la active din cinci ţări – Grecia, Singapore, Columbia, Malaezia şi Indonezia.

Excluzând impactul cursului valutar, de 2,6 puncte procentuale, retailerul a înregistrat o creştere de 1,3% a vânzărilor faţă de perioada similară a anului anterior, după ce avansul de pe pieţele emergente a compensat declinul din Europa. Operaţiunile din Europa ale Carrefour reprezintă circa trei sferturi din afacerile totale ale grupului.

În Europa, retailerii fac eforturi pentru a aduce în magazine clienţii afectaţi de criză. Ca urmare a impactului austerităţii din Europa, consumatorii reduc cheltuielile şi forţează lanţurile de magazine să taie din preţuri şi să-şi regândească strategiile de afaceri.

Grupul britanic Tesco a raportat prima scădere anuală a vânzărilor din 19 ani, iar retailerul german Metro a avertizat că se aşteaptă ca lunile următoare să fie dificile.

În Europa, excluzând Franţa, Carrefour a înregistrat o scădere de 3,5% a veniturilor, la 5,46 miliarde de euro, evoluţia reflectând climatul nefavorabil de consum. Excepţie a făcut Belgia, unde vânzările au continuat să crească.

Pe piaţa de origine a Carrefour, Franţa, vânzările au coborât cu 0,7% în primul trimestru, la 9,29 miliarde de euro.

Pe pieţele emergente, afacerile grupului au avut o evoluţie robustă. Vânzările din America Latină au urcat, la curs de schimb constant, cu 14%, în timp ce în Asia avansul a fost mai modest. Deprecierea monedelor Braziliei şi Argentinei a condus la o scădere de 0,2% pentru divizia din America Latină, după includerea impactului cursului de schimb, la 3,97 miliarde de euro. Vânzăriele din Asia au urcat cu 0,3%, la 2,12 miliarde de euro.

Carrefour operează în România 24 de hipermarketuri, precum şi alte două formate de magazine, supermarketuri Market şi magazine de proximitate Express.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...