Vânzările Carrefour au urcat în trimestrul trei la 22,6 mld. euro, cu evoluţie stabilă în România

Vânzările Carrefour, cel mai mare retailer european, au crescut în trimestrul al treilea cu 2,1%, la 22,62 miliarde euro, cu o uşoară îmbunătăţire a afacerilor în Franţa şi dificultăţi pe pieţele din sudul zonei euro, precum Italia şi Spania, potrivit unui comunicat transmis joi de grupul francez.
Economica.net - joi, 11 oct. 2012, 07:19
Vânzările Carrefour au urcat în trimestrul trei la 22,6 mld. euro, cu evoluţie stabilă în România

Vânzările companiei pe pieţele europene din afara Franţei au coborât cu 2,2%, la 5,8 miliarde euro, afectate de „presiuni asupra consumului în sudul Europei”.

Afacerile din Polonia, Turcia şi România, au avansat cu 4,7%, la 1,16 miliarde euro. În condiţii comparabile, vânzările de pe aceste pieţe au evoluat stabil, notează compania.

Pe piaţa franceză, afacerile Carrefour au avansat cu 1,2% în trimestrul al treilea faţă de perioada similară a anului trecut, la 9,9 miliarde euro, datorită performanţelor reţelei de supermarketuri şi magazine de proximitate, hipermarketurile afişânt o scădere de 0,9%.

În Spania, guvernul a majorat de la începutul lunii septembrie taxa pe valoare adăugată (TVA) cu 3 puncte procentuale, la 21%, iar măsurile de austeritate, şomajul ridicat şi declinul economic continuă să limiteze bugetele consumatorilor, cu un efect puternic în zona cheltuielilor discreţionare.

Astfel, vânzările Carrefour în Spania au coborât cu 3,2% în trimestrul al treilea faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 2,32 miliarde euro.

În Italia, afacerile companiei au scăzut cu 8,3%, la 1,32 miliarde euro, din cauza scăderii puternice a consumului şi intensificării presiunilor de natură concurenţială pe piaţa de retail, se arată în comunicat.

Vânzările din Belgia au urcat cu 1,5%, la 1,05 miliarde euro.

Vânzările Carrefour au crescut puternic pe pieţele emergente din America Latină şi Asia. În America de Sud, compania a raportat o creştere de 5,2% pentru trimestrul al treilea, la 4,5 miliarde euro. Pe pieţele asiatice, afacerile retailerului francez au avansat cu 12,3%, la 2,26 miliarde euro.

În primele nouă luni ale anului, vânzările Carrefour la nivel mondial au urcat cu 1,3%, la 66,27 miliarde euro, cu evoluţii negative în Franţa şi pe pieţele din sudul Europei şi creşteri puternice în America Latină şi Asia.

Carrefour a înregistrat anul trecut vânzări de 1,18 miliarde euro în România, în creştere cu 4,8%, în principal datorită extinderii reţelei de magazine.

Compania deţine în România 25 de hipermarketuri şi 59 de supermarketuri, la care se adaugă 8 magazine de proximitate Carrefour Express operate de un francizor.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...