Vânzările Carrefour depăşesc estimările datorită redresării din Italia

Carrefour, cel mai mare retailer european, a anunţat, joi, creşterea accelerată a vânzărilor în trimestrul doi din 2014, reflectând îmbunătăţirea tendinţelor în statele afectate de măsurile de austeritate şi, mai ales, în Italia, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 17 iul. 2014, 09:19
Vânzările Carrefour depăşesc estimările datorită redresării din Italia

În Spania, vânzările companiei franceze au urcat pentru al treilea trimestru consecutiv, în timp ce veniturile hipermarketurilor din Franţa au crescut pentru al cincilea trimestru consecutiv.

În perioada aprilie – iunie 2014, veniturile Carrefour au urcat cu 0,3%, la 20,5 miliarde de euro (27,7 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 20,4 miliarde de euro.

‘Surpriza a fost în Italia, în timp ce în Europa s-a înregistrat o performanţă solidă’, a apreciat analistul Pradeep Pratti, de la Citigroup Inc.

În perioada aprilie – iunie 2014, vânzările Carrefour în Italia au crescut pentru prima dată în ultimii cinci ani, pe fondul promoţiilor legate de Campionatul Mondial de Fotbal.

Performanţa Carrefour pe piaţa italiană ‘este încurajatoare, dar nu ar trebui trase prea multe concluzii’, deoarece noua echipă de conducere de acolo se află în funcţie doar de un an.

‘Segmentul vânzărilor cu amănuntul din Italia rămâne dificil’, a apreciat directorul financiar Pierre – Jean Sivignon.

Joi, acţiunile Carrefour au urcat cu 1,4%, la 27,99 euro, la bursa de la Paris, evaluând compania la 20,6 miliarde de euro.

Vânzările pe bază organică în Europa au crescut în trimestrul doi din 2014 cu 1,9%, comparativ cu o majorare de 0,4% în precedentele trei luni.

Avansul vânzărilor în Brazilia, a doua mare piaţă a Carrefour după Franţa, a accelerat, în timp ce în China condiţiile rămân dificile.

Pierre – Jean Sivignon a afirmat că estimările analiştilor privind obţinerea unui profit operaţional de aproximativ 2,28 miliarde de euro în 2014 ‘sunt rezonabile’. Acest câştig ar reprezenta o creştere de 6,3% faţă de 2013.

Carrefour a ieşit în ultimii ani de pe pieţele care au avut o evoluţie sub aşteptări, inclusiv Singapore, Malaiezia, Columbia şi Grecia, conform planului de revitalizare anunţat de directorul general Georges Plassat.

Compania se va concentra pe pieţele cheie din Europa, China şi Brazilia.

Cu peste 9.900 de magazine în 33 de ţări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul unu în Europa. În România, grupul numără 139 de magazine, dintre care 24 de hipermarketuri ‘Carrefour’, 72 supermarketuri ‘Market’ şi 42 magazine de proximitate ‘Express’.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...