1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Vânzările Carrefour în România au crescut cu 3,6% în primul trimestru

Vânzările Carrefour în România au crescut cu 3,6% în primul trimestru al acestui an, la 277 milioane euro, de la 267 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut.

12 apr, 2012 | Mediafax

Eliminând impactul variaţiei cursului de schimb valutar, vânzările retailerului francez pe piaţa românească afişează un avans de 6,8% în perioada analizată, se arată într-un raport prezentat joi de grup.

Carrefour are în România 52 de supermarketuri, 5 francize şi 25 de hypermarketuri.

Vânzările Carrefour în România au crescut anul trecut cu 4,8%, la 1,184 miliarde euro, datorită extinderii reţelei de magazine, reiese din raportările anterioare ale grupului.

La nivel mondial, vânzările Carrefour au urcat în primul trimestru cu 1,5%, la 22,49 miliarde euro.

În condiţii comparabile, eliminând efectele de calendar, varianţa preţului carburanţilor şi a cursului de schimb valutar, vânzările Carrefour la nivel mondial au coborât cu 0,1% în primul trimestru, în principal din cauza performanţelor dezamăgitoare ale hipermarketurilor din Franţa şi impactului măsurilor de austeritate implementate în statele din sudul zonei euro, unde consumatorii au redus bugetele destinate chetuielilor discreţionare, transmite Reuters.

Pe pieţele emergente, grupul a avut performanţe robuste în Brazilia, însă a continuat să aibă probleme pe piaţa chineză.

Carrefour este cel mai mare retailer european şi al doilea la nivel mondial, după gigantul american Wal-Mart.

Creşterea nominală de 1,5% a vânzărilor reflectă în principal preţurile mai ridicate ale carburanţilor şi creşterea numărului mediu de zile lucrătoare raportat la primul trimestru al anului trecut.

Carrefour are o expunere ridicată pe statele din sudul zonei euro, unde condiţiile economice dificile din ultimii ani au fost accentuate de măsurile recente de austeritate.

Vânzările retailerului în Grecia au scăzut cu aproape 16% în primul trimestru, iar în Spania s-au redus cu 6,1%.

Grupul are probleme de câţiva ani, derivate parţial din dependenţa de hipermarketuri, care pierd teren în Europa de Vest deoarece consumatorii au tot mai puţin timp liber, preferând să-şi facă cumpărăturile de la magazine de cartier sau de pe internet.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO