1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Vânzările Coca-Cola HBC au scăzut cu 2,7% în primul trimestru din cauza fluctuaţiilor valutare

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a raportat vineri o scădere de 2,7% a veniturilor din vânzări, până la 1,32 miliarde de euro, în primul trimestru din acest an, din cauza deprecierii monedelor emergente şi a aprecierii monedei euro, informează un comunicat de presă al companiei.

13 mai, 2016 | Agerpres

În schimb, numărul unităţilor vândute a crescut uşor, cu 0,1%, până la 439,6 milioane lăzi.

'Am avut un început bun al anului, în linie cu planurile noastre...Suntem încurajaţi de creşterea volumului pe pieţele emergente şi în curs de dezvoltare', a declarat directorul general de la Coca-Cola HBC, Dimitris Lois.

Potrivit companiei, creşterea bună înregistrată în Nigeria, România şi Polonia a compensat performanţele slabe din Rusia. 'În România volumele au crescut pentru al cincilea trimestru consecutiv. Am înregistrat creşteri bune pe toate categoriile', se arată în comunicatul companiei.

Coca-Cola HBC a fost înfiinţată în Grecia în anul 1969 dar în 2013 a decis să-şi mute sediul fiscal din Grecia în Elveţia şi, de asemenea, a decis ca listarea principală a acţiunilor să se realizeze la Bursa de la Londra, în ideea de a-şi îmbunătăţi accesul la pieţele de capital.

Operaţiunile Coca-Cola HBC acoperă 28 de ţări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO