1EUR = 4.8393 RON

Companii

Vânzările Coca-Cola HBC au scăzut în trimestrul al treilea dar compania îşi menţine obiectivele anuale

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a raportat joi o scădere vânzărilor în trimestrul al treilea, în condiţiile în care vremea nefavorabilă din unele părţi ale Europei a contrastat cu performanţele solide din perioada similară a anului trecut.

03 noi, 2016 | Agerpres

Compania, care îmbuteliază şi vinde băuturi Coca-Cola în 28 de ţări, a precizat că veniturile sale au scăzut cu 1,9% în trimestrul al treilea până la 1,753 miliarde euro, în timp ce numărul unităţilor vândute a scăzut cu 1% până la 571,6 milioane lăzi.

'Performanţele din trimestrul al treilea au fost în conformitate cu aşteptările, cu volume mai mici care reflectă creşterea excepţională pe care am înregistrat-o în trimestrul al treilea 2015...Afacerile merg bine şi suntem încrezători că ne vom îndeplini aşteptările pentru întregul an', a declarat directorul general de la Coca-Cola HBC, Dimitris Lois.

'În România, am început să introducem reducerea TVA în produsele noastre în luna iunie 2015, ceea ce a sprijinit creşterea volumelor timp de mai multe trimestre. În pofida unor comparaţii dure, România a menţinut un moment pozitiv, cu creşteri puternice pe toate categoriile, cu excepţia apei', se mai arată în comunicatul companiei.

Coca-Cola HBC a fost înfiinţată în Grecia în anul 1969 dar în 2013 a decis să-şi mute sediul fiscal din Grecia în Elveţia şi, de asemenea, a decis ca listarea principală a acţiunilor să se realizeze la Bursa de la Londra, în ideea de a-şi îmbunătăţi accesul la pieţele de capital.

Operaţiunile Coca-Cola HBC acoperă 28 de ţări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO