1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Vânzările Coca-Cola în România au crescut în primele nouă luni

Volumul vânzărilor Coca-Cola Hellenic în România a crescut uşor în primele nouă luni ale anului, iar în trimestrul al treilea avansul a fost mai accelerat, susţinut de condiţiile propice din perioada verii, a anunţat, joi, compania, cel mai mare îmbuteliator Coca-Cola din Europa.

08 noi, 2012 | Mediafax

"Volumul în România a crescut în primele nouă luni cu un procentaj scăzut de o cifră (sub 5%, n.r.). În trimestrul al treilea, volumul înregistrat în România a urcat cu un procentaj ridicat de o cifră (între 5% şi 10%, n.r.)", se arată în raportul Coca-Cola Hellenic.

În trimestrul al treilea al anului trecut, compania a consemnat în România o scădere de sub 5%.

"Rezultatele operaţionale şi condiţiile bune privind vremea pe timpul verii, perioadă cheie pentru vânzări, au susţinut volumele în trimestrul al treilea", notează compania.

La nivel de companie, volumul vânzărilor a scăzut cu 1% în primele nouă luni, de la 1,618 miliarde de navete la 1,605 miliarde de navete. Pieţele emergente au înregistrat un avans de 3% al volumului, al cărui impact a fost, însă, anulat de de scăderile de 5% pe pieţele mature şi 2% pe cele în dezvoltare.

Veniturile nete ale Coca-Cola Hellenic au avansat cu 3% la nouă luni, de la 5,33 miliarde de euro anul trecut la 5,47 miliarde de euro.

Coca-Cola Hellenic deţine în România patru fabrici, la Iaşi, Timişoara, Ploieşti şi Vatra Dornei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO