Vânzările Dacia în Germania au crescut uşor în primele zece luni

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Germania au crescut cu 0,8% în primele zece luni, la 38.431 unităţi, în timp ce declinul pieţei a încetinit la 5,2%, potrivit datelor publicate, luni, de oficiul german pentru înmatriculări auto.
Economica.net - lun, 04 nov. 2013, 14:58
Vânzările Dacia în Germania au crescut uşor în primele zece luni

Vânzările din Germania, cea mai mare piaţă auto din zona euro, s-au situat la 2,48 milioane de unităţi, iar Dacia a înregistrat o cotă de piaţă de 1,5% în intervalul analizat.

Înmatriculările sub marca Renault, deţinută de constructorul auto francez cu acelaşi nume, au scăzut cu 8,3%, la 81.350 autoturisme. Grupul francez este prezent în Germania atât cu marca Renault, cât şi cu Dacia.

Dintre cele 33 de mărci analizate, doar zece au consemnat vânzări mai mari. Jaguar a înregistrat cel mai puternic avans al înmatriculărilor, de aproape 36%, iar Mercedes cel mai redus, de numai 0,5%. Alfa Romeo a suferit în primele zece luni cea mai mare scădere dintre mărcile analizate, de 55%.

Liderul pieţei, grupul german Volkswagen, a scăzut cu 7,5%, la 532.454 autoturisme.

În luna octombrie, înmatriculăriule Dacia au scăzut cu 6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 3.963 unităţi, după căderea de aproape 19% din septembrie, în timp ce piaţa germană a trecut pe creştere, cu 2,3%, la 265.441 unităţi, după o contracţie de 1,2% din luna anterioară.

Vânzările de maşini Renault au scăzut cu 4,2%, la 8.618 unităţi, în timp ce înmatriculările Volkswagen au crescut cu aproape 2%, la 61.816 unităţi. Dintre mărcile analizate, 16 au înregistrat creşteri în octombrie.

Germania a fost anul trecut cea mai mare piaţă pentru Dacia.

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Franţa au crescut cu 7,6% în primele zece luni, la 72.550 unităţi, în timp ce piaţa franceză s-a menţinut pe scădere, cu 7,4%, chiar dacă se află pe un trend de revenire, cu evoluţie pozitivă în octombrie pentru a doua lună consecutiv.

În octombrie, înmatriculările Dacia în Franţa au crescut cu 9,6%, la 7.260 autoturisme. Piaţa franceză a avansat cu 2,6%, la 166.515 unităţi, după o creştere de 3,4% în septembrie.

Vânzările Dacia la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% faţă de 2011, la 359.822 autovehicule, din care puţin peste 6% au fost comercializate în România, unde compania s-a menţinut totuşi lider, iar cele mai mari pieţe de desfacere au rămas Franţa (23,4%), Germania (13%), Algeria, Turcia şi Italia.

Franţa a dominat în 2012 topul vânzărilor Dacia pe ţări, cu 84.522 unităţi comercializate, urmată de Germania, cu 46.590 unităţi şi de Algeria, cu 41.710 vehicule. Topul vânzărilor externe este continuat de Turcia – 28.964 autovehicule, Italia – 26.832 şi Spania – 17.847.

Te-ar mai putea interesa și
UPDATE Primăria a publicat contractul  cu BRAI-CATA, firma care înlocuiește Romprest. Vești importante pentru locuitorii Sectorului 1. Primarul Clotilde Armand are liber să rupă contractul cu Romprest, firma de salubrizare cu care e în conflict deschis
UPDATE Primăria a publicat contractul cu BRAI-CATA, firma care înlocuiește Romprest. Vești importante pentru locuitorii ...
Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectul de hotărâre, cu trei amendamente ale PNL, prin care este mandatată Clotilde Armand, primar al Sectorului 1, să demareze o......
Eni va dezvolta împreună cu KazMunayGas proiecte în domeniul regenerabilelor în Kazahstan
Eni va dezvolta împreună cu KazMunayGas proiecte în domeniul regenerabilelor în Kazahstan
Grupul petrolier Italian Eni intenționează să extindă business-urile din sectorul energiei eoliene și solare din Kazahstan ...
Avertisment oficial pentru toți românii care vor călători în Grecia! Cod roșu de caniculă și incendii, temperaturi extreme
Avertisment oficial pentru toți românii care vor călători în Grecia! Cod roșu de caniculă și incendii, temperaturi ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de cod roșu care vizează Grecia, principala destinație turistică ...
Gheorghiţă: Este foarte probabil ca în luna septembrie să avem o decizie privind doza trei de vaccin
Gheorghiţă: Este foarte probabil ca în luna septembrie să avem o decizie privind doza trei de vaccin
Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că este foarte probabil ca în luna septembrie să existe o decizie ...