Vânzările Dacia în Germania au stagnat în primele 11 luni, pe o piaţă în scădere cu 5%

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Germania au crescut cu numai 0,1% în primele 11 luni ale anului, la 41.886 unităţi, în timp ce piaţa germană a înregistrat un declin de 4,9%, la 2,74 milioane de maşini.
Economica.net - mar, 03 dec. 2013, 14:05
Vânzările Dacia în Germania au stagnat în primele 11 luni, pe o piaţă în scădere cu 5%

Cota de piaţă a Dacia s-a situat la 1,5% în primele 11 luni, potrivit datelor prezentate, marţi, de oficiul german pentru înmatriculări auto.

Înmatriculările sub marca Renault, deţinută de grupul francez cu acelaşi nume, au scăzut cu 8,2%, la 90.403 autoturisme. Grupul este prezent în Germania atât cu marca Renault, cât şi cu Dacia.

Dintre cele 33 de mărci analizate, doar zece au înregistrat creşteri în primele 11 luni. Vânzările Volkswagen, liderul pieţei cu o cotă de aproape 22%, au scăzut cu 6,6%, la 593.092 unităţi.

În octombrie, înmatriculările Dacia au scăzut cu 7,8%, la 3.455 de autoturisme, reprezentând o cotă de piaţă de 1,4%. Vânzările totale din Germania au înregistrat un declin de 2%, la 254.652 de maşini.

Vânzările mărcii Renault au scăzut cu 7,1%, la 9.053 de unităţi, iar cele ale Volkswagen au crescut cu 1,8%, la 60.638 de maşini. Dinte cele 33 de mărci pentru care au fost prezentate date, 13 au consemnat o evoluţie pozitivă a înmatriculărilor, iar restul declin.

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au înregistrat în luna noiembrie cea mai mare creştere în rândul mărcilor cu vânzări de volum, iar în primele 11 luni au consemnat a doua rată de creştere, după Fiat, în timp ce piaţa franceză a scăzut în ambele intevale analizate.

Astfel, înmatriculările Dacia au urcat cu 18%, la 7.315 unităţi, în luna noiembrie, în timp ce piaţa franceză a consemnat un declin de 4,4%, la 138.298 unităţi, potrivit datelor publicate luni de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile.

În primele 11 luni, vânzările de autoturisme Dacia în Franţa au crescut cu 8,4%, la 79.865 autoturisme. În aceeaşi perioadă, piaţa franceză a scăzut cu 7,1%, la 1,61 milioane de maşini.

Vânzările Dacia la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% faţă de 2011, la 359.822 autovehicule, din care puţin peste 6% au fost comercializate în România, unde compania s-a menţinut totuşi lider, iar cele mai mari pieţe de desfacere au rămas Franţa (23,4%), Germania (13%), Algeria, Turcia şi Italia.

Franţa a dominat în 2012 topul vânzărilor Dacia pe ţări, cu 84.522 unităţi comercializate, urmată de Germania, cu 46.590 unităţi şi de Algeria, cu 41.710 vehicule. Topul vânzărilor externe este continuat de Turcia – 28.964 autovehicule, Italia – 26.832 şi Spania – 17.847.

Te-ar mai putea interesa și
UPDATE Primăria a publicat contractul  cu BRAI-CATA, firma care înlocuiește Romprest. Vești importante pentru locuitorii Sectorului 1. Primarul Clotilde Armand are liber să rupă contractul cu Romprest, firma de salubrizare cu care e în conflict deschis
UPDATE Primăria a publicat contractul cu BRAI-CATA, firma care înlocuiește Romprest. Vești importante pentru locuitorii ...
Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectul de hotărâre, cu trei amendamente ale PNL, prin care este mandatată Clotilde Armand, primar al Sectorului 1, să demareze o......
Eni va dezvolta împreună cu KazMunayGas proiecte în domeniul regenerabilelor în Kazahstan
Eni va dezvolta împreună cu KazMunayGas proiecte în domeniul regenerabilelor în Kazahstan
Grupul petrolier Italian Eni intenționează să extindă business-urile din sectorul energiei eoliene și solare din Kazahstan ...
Avertisment oficial pentru toți românii care vor călători în Grecia! Cod roșu de caniculă și incendii, temperaturi extreme
Avertisment oficial pentru toți românii care vor călători în Grecia! Cod roșu de caniculă și incendii, temperaturi ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de cod roșu care vizează Grecia, principala destinație turistică ...
Gheorghiţă: Este foarte probabil ca în luna septembrie să avem o decizie privind doza trei de vaccin
Gheorghiţă: Este foarte probabil ca în luna septembrie să avem o decizie privind doza trei de vaccin
Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că este foarte probabil ca în luna septembrie să existe o decizie ...