1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 26 º

News

Vânzările Dacia în Marea Britanie aproape s-au dublat în august

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au revenit pe creştere în august, pe fondul incertitudinilor provocate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), transmite Reuters.

05 sep, 2016 | Agerpres

Livrările au urcat cu 3,3% luna trecută, la 81.640 unităţi, după un avans de doar 0,06% în iulie, a anunţat luni Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Ford Focus, Vauxhall Corsa, Vauxhall Astra şi Volkswagen Golf.

În august, Dacia a vândut 845 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 97,43% faţă de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 428 de unităţi.

Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit a cerut Guvernului să sprijine cererea pe cea de-a doua piaţă auto europeană.

Directorul general al SMMT, Mike Hawes, a afirmat recent: 'Piaţa auto este o parte vitală a economiei britanice şi este important ca Executivul să asigure condiţiile economice care să sprijine încrederea persoanelor fizice şi juridice'.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut în primele opt luni din acest an cu 2,8%, la 1,68 milioane de unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai.

În perioada ianuarie - august 2016, Dacia a vândut pe piaţa britanică 15.676 de vehicule, în scădere cu 1,6% faţă de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 15.931 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a avertizat recent că, cel mai probabil, vânzările de autovehicule noi vor scădea în Marea Britanie din cauza încetinirii ritmului de creştere a economiei şi a diminuării încrederii consumatorilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO