Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu 48,08%, în perioada ianuarie-noiembrie 2014

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut în perioada ianuarie - noiembrie 2014 cu 9,4%, la 2.310.237 unităţi, cel mai ridicat nivel din 2007, datorită redresării economiei şi a creditelor ieftine, a anunţat, joi, Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.
Economica.net - joi, 04 dec. 2014, 12:18
Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu 48,08%, în perioada ianuarie-noiembrie 2014

În perioada ianuarie – noiembrie 2014, Dacia a vândut 22.359 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 48,08% faţă de perioada similară din 2013, când a înmatriculat 15.099 unităţi, scrie Agerpres.

Modelele cel mai bine vândute în primele 11 luni din acest an au fost de la Ford, Fiesta şi Focus, urmate de Corsa de la Vauxhall, Golf de la Volkswagen şi Astra de la Vauxhall.

Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit se aşteaptă ca în 2015 să fie vândute 2,49 milioane de vehicule, pe fondul evoluţiei foarte bune a economiei şi a ofertelor financiare atractive pentru achiziţionarea automobilelor.

Howard Archer, economist la IHS Global Insight, a afirmat că deşi avansul rapid al pieţei auto este puţin probabil să continue, cererea va fi în continuare solidă datorită situaţiei foarte bune de pe piaţa forţei de muncă, a inflaţiei scăzute şi a preţului redus al petrolului.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut în noiembrie cu 8%, la 172,327 unităţi, faţă de un avans de 14,2% în octombrie.

Luna trecută, Dacia a vândut 1.729 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 14,6% faţă de perioada similară din 2013, când a înmatriculat 2.026 de unităţi.

Modelele cel mai bine vândute luna trecută au fost Ford Fiesta, Golf de la Volkswagen, Corsa de la Vauxhall, Ford Focus şi Polo de la Volkswagen.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Noul preşedinte al Parlamentului European este malteza Roberta Metsola
Noul preşedinte al Parlamentului European este malteza Roberta Metsola
Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a ales-o marţi în funcţia de preşedinte al său, pentru ...
Platforma de crypto Tradesilvania a intermediat tranzacții de 200 milioane de euro în 2021
Platforma de crypto Tradesilvania a intermediat tranzacții de 200 milioane de euro în 2021
Tradesilvania, companie românească de investiții în criptomonede și gestionare de asseturi digitale, anunță înregistrarea ...
Consiliul Concurenței analizează tranzacția deceniului în asigurările din România. Safety Broker, preluat de polonezii de la Unilink, într-o tranzacție care va naște cel mai mare vânzător de asigurări din regiune
Consiliul Concurenței analizează tranzacția deceniului în asigurările din România. Safety Broker, preluat de polonezii ...
Consiliul Concurenței anunță că analizează preluarea Safety Broker, cel mai mare intermediar de asigurări din România ...