1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu aproape 30% în aprilie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat o creştere de 3,4% în mai, la 192.649 unităţi, al doilea avans din acest an, a anunţat marţi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

05 iun, 2018 | Agerpres

Cererea pentru vehiculele diesel a scăzut cu 23,6%, iar pentru maşinile pe benzină a urcat cu 23,5%.

În topul celor mai bine vândute modele în mai se află Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai şi Volkswagen Polo.

În mai, Dacia a vândut 2.516 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 29,76% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 1.939 unităţi.

Creşterea înregistrată în mai, deşi a fost determinată de declinul semnificativ de anul trecut, este încurajatoare şi sugerează că piaţa începe acum să revină la un nivel adecvat, a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes. Acesta a apreciat că acum consumatorii au nevoie de certitudini privind viitoarele politici referitoare la diversele tipuri de combustibil, inclusiv diesel, şi de un pachet cuprinzător de subvenţii pentru a avea încredere pe termen lung în noile tehnologii.

În primele cinci luni din acest an, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 6,8%, la 1,07 milioane de unităţi.

În topul celor mai bine vândute mărci în perioada ianuarie-mai se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Ford Focus şi Vauxhall Corsa.

În intervalul menţionat, Dacia a vândut pe piaţa britanică 11.617 vehicule, în scădere cu 0,65% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 11.542 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO