Vânzările Daimler cresc în China, piaţa se stabilizează – Bild am Sonntag

Daimler vede o stabilizare a afacerii din China, după ce statul asiatic a renunţat la restricţiile impuse pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus (COVID-19), a afirmat Markus Schaefer, membru al Board-ului grupului german, într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild am Sonntag, transmite Reuters, citată de Agerpres. 
Economica.net - Dum, 26 apr. 2020, 12:49
Vânzările Daimler cresc în China, piaţa se stabilizează - Bild am Sonntag

„Numai în China am vândut aproximativ 50.000 vehicule în martie. Asta ne face încrezători”, a declarat Markus Schaefer. China este cea mai mare piaţă auto din lume, scrie Agerpres.

Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler, a livrat în primul trimestru aproximativ 477.400 de automobile pe plan global. Anul trecut, clienţii din China au achiziţionat 694.200 maşini Mercedes-Benz, reprezentând 29% din vânzările totale.

De luni, Daimler va relua activitatea la liniile de asamblare din Germania. Fabricile din Sindelfingen şi Bremen vor începe producţia vehiculelor E- şi S-Class.

China este cea mai mare piaţă pentru modelul Mercedes-Benz S-Class fabricat la Sindelfingen. În mod normal, sute de vehicule ies zilnic de pe linia de asamblare de la Sindelfingen.

„Nu vom atinge acest nivel al producţiei imediat după redeschiderea fabricii”, a avertizat Schaefer.

Săptămâna trecută, producătorul german de automobile şi camioane Daimler AG a raportat o un declin de aproape 70% al profitului operaţional trimestrial, din cauza efectelor negative ale pandemiei, şi a avertizat că fluxul de numerar folosit pentru plata dividendelor va scădea anul acesta.

Datele preliminare arată că în primul trimestru din 2020 profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a scăzut cu 68,9%, la 719 milioane de euro (777 milioane de dolari), compania germană previzionând în acest an un declin al veniturilor şi al vânzărilor de vehicule, comparativ cu anul trecut.

Reducerea semnificativă a câştigurilor Daimler scoate în evidenţă impactul profund al epidemiei asupra sectorului auto din Germania şi a economiei în ansamblu. Totuşi, Daimler a precizat într-un comunicat: „Ţinând cont de faptul că am adoptat măsuri cuprinzătoare pentru a ne proteja rezervele de numerar şi ne-am sporit flexibilitatea financiară, suntem încrezători că suntem bine poziţionaţi pentru perioada din timpul şi de după criză”.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş. 

Te-ar mai putea interesa și
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi că 18 instituții de credit și-au exprimat intenția de a participa în......
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, ...
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri ...