Vânzările de ciment ale Lafarge în România au scăzut cu 15% în prima jumătate a anului

Vânzările de ciment ale Lafarge în România au scăzut în valoare cu 15% în prima jumătate a anului, din cauza declinului volumelor livrate, în timp ce alte efecte, precum cel al preţurilor şi cel al mixului de produse, au adus un impact pozitiv.
Economica.net - vin, 26 iul. 2013, 12:24
Vânzările de ciment ale Lafarge în România au scăzut cu 15% în prima jumătate a anului

Volumul livrărilor de ciment a scăzut cu 17,5% în prima jumătate a anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce categoria „alte efecte” a consemnat un plus de 2,5% , a anunţat, vineri, grupul francez.

În trimestrul al doilea, volumul vânzărilor de ciment ale Lafarge în România a scăzut cu 20%, din cauza cheltuielilor mai reduse cu infrastructura şi a mediului operaţional competitiv, se arată în raportul financiar al producătorului francez de materiale de construcţii.

Lafarge se aşteaptă în acest an ca evoluţia pieţei cimentului din Europa Centrală şi de Est să se situeze între o contracţie de 3% şi stagnare, în timp ce pentru România estimează o scădere de 3-6%.

Vânzările grupului în Europa Centrală şi de Est vânzările au scăzut cu 13% în prima jumătate a anului, de la 561 milioane de euro la 488 milioane de euro.

Volumul vânzărilor de ciment a coborât cu 8%, de la 5,9 milioane de tone la 5,4 milioane de tone, iar cel de agregate cu 13%, de la 9,1 milioane de tone la 7,9 milioane de tone. Pe segmentul vânzărilor de beton, Lafarge a consemnat în regiune o scădere de 12%, de la 700.000 de metri cubi la 600.000 de metri cubi.

La nivel de grup, vânzările din primul semestru au scăzut cu 5%, de la 7,6 miliarde de euro la 7,25 miliarde de euro. Grupul a înregistrat un profit net de 84 milioane de euro în primele şase luni, faţă de o pieredere de 21 milioane de euro în perioada similară a anului anterior.

Lafarge este prezent în România pe segmentul cimentului, cu ponderea cea mai mare în vânzări, dar şi al betoanelor şi agregatelor. Pe piaţa locală principalii concurenţi ai Lafarge sunt HeidelbergCement (Germania) şi Holcim (Elveţia).

Te-ar mai putea interesa și
Xiaomi lansează Seria Redmi Note 12 în România
Xiaomi lansează Seria Redmi Note 12 în România
Xiaomi a lansat seria de telefoane Redmi Note 12 pe piața din România. Din această gamă populară fac parte cinci dispozitive interesante: Redmi Note 12 Pro+ 5G, Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note......
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” în valoare de peste 655 de milioane de lei
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” în valoare ...
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat 53 de noi contracte de finanţare ...
Donald Trump avertizează că ar putea urma moarte și distrugere în SUA dacă va fi inculpat
Donald Trump avertizează că ar putea urma moarte și distrugere în SUA dacă va fi inculpat
Fostul preşedinte american Donald Trump a avertizat vineri că se profilează o "potenţială moarte şi distrugere" dacă ...
Piața muncii, mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, datorită proiectului „Cariera mea contează!”
Piața muncii, mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, datorită proiectului „Cariera mea contează!”
Fundația Health Action Overseas Romania (HAO) a organizat astăzi la București evenimentul „Cariera mea contează!”, ...