Vânzările de echipamente IT, alimente, ţigarete şi băuturi au crescut afacerile din comerţul cu ridicata – INS

Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata a crescut cu 3,4%, în perioada ianuarie - noiembrie 2015, în termeni nominali, în principal datorită avansului din domeniul echipamentului informatic, unde a fost o creştere de 15,7%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.
Economica.net - vin, 15 ian. 2016, 09:10
Vânzările de echipamente IT, alimente, ţigarete şi băuturi au crescut afacerile din comerţul cu ridicata - INS

În plus, comerţul cu ridicata nespecializat a crescut cu 12,4%, comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a fost mai mare cu 12,0%, comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului, cu 5,8%, iar comerţul cu ridicata specializat al altor produse a urcat cu 0,6%. Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-6,6%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-1,8%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-1,2%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o majorare cu 3,3%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,2%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+11,8%), comerţului cu ridicata nespecializat (+9,8%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,4%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+1,0%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-4,3%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-1,3%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-0,3%).

În luna noiembrie 2015, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a scăzut ca serie brută cu 5,5% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 6,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%.

Astfel, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 5,5%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-29,0%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-12,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-4,6%) şi a activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-1,7%). Creşteri au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+14,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+5,3%), comerţul cu ridicata nespecializat (+3,2%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+0,6%).

Totodată, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,6%, ca urmare a creşterii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+3,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+3,4%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+3,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+1,5%) şi a comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+0,7%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-7,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-1,5%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-0,7%)

De asemenea, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna noiembrie 2014, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 6,8% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+23,5%), comerţului cu ridicata nespecializat (+21,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+7,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+3,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+2,2%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+1,7%). Comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a scăzut cu 5,2%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare, în termeni nominali, a crescut cu 6,5%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+15,5%), comerţului cu ridicata nespecializat (+14,7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,8%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+4,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+3,6%) şi comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,2%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-5,5%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-0,1%).

Te-ar mai putea interesa și
Acțiunile Intel au scăzut cu 10%, în urma raportării unor rezultatelor financiare dezamăgitoare
Acțiunile Intel au scăzut cu 10%, în urma raportării unor rezultatelor financiare dezamăgitoare
Acţiunile Intel au scăzut vineri cu până la 10%, din cauza rezultatelor trimestriale şi anuale dezamăgitoare raportate de producătorul de semiconductori....
Protecția datelor personale în era digitală: cum să vă păstrați informațiile personale în siguranță pe internet
Protecția datelor personale în era digitală: cum să vă păstrați informațiile personale în siguranță pe internet
Informațiile personale au devenit digitale, iar numărul atacurilor cibernetice este în creștere de la an an, astfel că ...
CNAB: Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni se desfășoară normal. Unele curse au întârzieri la decolare, cauzate de degivrarea aeronavelor
CNAB: Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni se desfășoară normal. Unele curse au întârzieri la decolare, cauzate de ...
Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri ...
Emisiile flotei de vehicule BMW din UE au scăzut anul trecut la 105 gr. CO2/km
Emisiile flotei de vehicule BMW din UE au scăzut anul trecut la 105 gr. CO2/km
Calculele interne al grupului BMW arată că marca a redus emisiile de CO2 la nivelul flotei comercializată în Uniunea ...