Vânzările de echipamente IT, alimente, ţigarete şi băuturi au crescut afacerile din comerţul cu ridicata – INS

Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata a crescut cu 3,4%, în perioada ianuarie - noiembrie 2015, în termeni nominali, în principal datorită avansului din domeniul echipamentului informatic, unde a fost o creştere de 15,7%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.
Economica.net - vin, 15 ian. 2016, 09:10
Vânzările de echipamente IT, alimente, ţigarete şi băuturi au crescut afacerile din comerţul cu ridicata - INS

În plus, comerţul cu ridicata nespecializat a crescut cu 12,4%, comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a fost mai mare cu 12,0%, comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului, cu 5,8%, iar comerţul cu ridicata specializat al altor produse a urcat cu 0,6%. Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-6,6%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-1,8%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-1,2%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o majorare cu 3,3%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,2%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+11,8%), comerţului cu ridicata nespecializat (+9,8%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,4%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+1,0%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-4,3%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-1,3%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-0,3%).

În luna noiembrie 2015, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a scăzut ca serie brută cu 5,5% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 6,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%.

Astfel, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 5,5%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-29,0%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-12,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-4,6%) şi a activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-1,7%). Creşteri au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+14,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+5,3%), comerţul cu ridicata nespecializat (+3,2%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+0,6%).

Totodată, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,6%, ca urmare a creşterii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+3,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+3,4%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+3,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+1,5%) şi a comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+0,7%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-7,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-1,5%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-0,7%)

De asemenea, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna noiembrie 2014, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 6,8% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+23,5%), comerţului cu ridicata nespecializat (+21,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+7,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+3,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+2,2%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+1,7%). Comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a scăzut cu 5,2%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare, în termeni nominali, a crescut cu 6,5%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+15,5%), comerţului cu ridicata nespecializat (+14,7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,8%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+4,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+3,6%) şi comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,2%). Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-5,5%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-0,1%).

Te-ar mai putea interesa și
Petrom confirmă: A semnat cu Saint-Gobain România un acord pentru furnizarea de energie verde
Petrom confirmă: A semnat cu Saint-Gobain România un acord pentru furnizarea de energie verde
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei și Saint-Gobain România, parte a Grupului Saint-Gobain, lider mondial în domeniul soluțiilor ușoare și sustenabile......
Ford vrea să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030
Ford vrea să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030
Ford Motor ia în considerare să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030, o schimbare faţă ...
SUA adaugă 37 de entităţi chineze pe lista neagră, după incidentul cu balonul „spion”
SUA adaugă 37 de entităţi chineze pe lista neagră, după incidentul cu balonul „spion”
Statele Unite au adăugat joi pe lista lor neagră comercială 37 de entităţi chineze, printre care unele companii având ...
Trump promite magnaţilor petrolului că va anula politicile de mediu ale lui Biden şi le cere un miliard de dolari
Trump promite magnaţilor petrolului că va anula politicile de mediu ale lui Biden şi le cere un miliard de dolari
Donald Trump, candidatul dreptei americane la preşedinţie, le-a promis patronilor companiilor petroliere că va anula politicile ...