Vânzările de maşini noi în Germania au înregistrat anul trecut cel mai semnificativ avans din 2009

Vânzările de autoturisme noi în Germania au înregistrat anul trecut cel mai semnificativ avans din 2009, la 3,206 milioane de unităţi, datorită ratelor scăzute ale dobânzilor şi ieftinirii combustibilului, în pofida scandalului motoarelor trucate de Volkswagen, care a afectat încrederea în industria auto, arată datele publicate miercuri de Asociaţia Producătorilor Germani de Automobile (VDA), transmit Deutsche Welle, Reuters şi DPA
Economica.net - mie, 06 ian. 2016, 13:24
Vânzările de maşini noi în Germania au înregistrat anul trecut cel mai semnificativ avans din 2009

Potrivit VDA, un număr total de 247.300 de autoturisme noi au fost înmatriculate luna trecută în Germania, în creştere cu 8% comparativ cu decembrie 2014. În aceste condiţii, VDA estimează că anul acesta piaţa auto va creşte cu 7%.

Preşedintele VDA, Matthias Wissmann, a recunoscut recent că scandalul Volkswagen a afectat încrederea în compania germană, în industria auto şi în tehnologia diesel. Cu toate acestea, Matthias Wissmann a subliniat că industria auto nu ar trebui demonizată din cauza acestui scandal, în condiţiile în care motoarele diesel vor rămâne o parte din industria auto şi au un rol important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

‘Jumătate din autoturismele noi vândute în Europa Occidentală au motoare diesel şi jumătate din autoturismele diesel vândute în Europa Occidentală sunt produse de companii germane’, a spus Wissmann.

Datele VDA arată o creştere a producţiei companiilor germane în 2015, cu 2%, la 5,74 milioane de autovehicule de pasageri. Exporturile au urcat anul trecut cu 3%, la 4,41 milioane de vehicule.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009 – 2010, când a adus la service peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Care este impactul pachetului european „Fit for 55” asupra viitorului sectorului clădirilor în România
Care este impactul pachetului european „Fit for 55” asupra viitorului sectorului clădirilor în România
Comisia Europeană a prezentat, la jumătatea lunii iulie, un amplu pachet legislativ – celebrul deja Fit for 55 – menit să conducă la atingerea obiectivului ambițios al UE de reducere cu 55%......
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, a îmbunătăţit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Euro începe ziua aproape de nivelul anunţat ieri de Banca Naţională. Dolarul creşte uşor.
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele plătite sunt aproape neglijabile
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele ...
Că majoritatea covârșitoare a românilor nu își asigură locuința decât dacă este obligatoriu este un lucru cunoscut, ...