Vânzările de Paşte din online au crescut cifra de afaceri a curierului DPD România

DPD România a încheiat primul trimestru din acest an cu afaceri de 17,6 milioane lei. 
Andrada Ghira - joi, 15 mai 2014, 13:03
Vânzările de Paşte din online au crescut cifra de afaceri a curierului DPD România

DPD România, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de coletărie şi curierat expres, deţinut încă de Poşta Franceză, a înregistrat o creştere cu 14% a cifrei de afaceri în primele trei luni ale acestui an. 

PDP România a atras în primele luni ale anului clienţi noi din toate sectoarele de business, atât online cât şi offline. Volumul coletelor expediate de către DPD în primul trimestru a depăşit, astfel, un milion, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, când compania a livrat circa 840.000 de colete.

Creşterea volumelor a fost generată, atât de clienţii tradiţionali DPD care au avut volume mai mari, cât şi de evoluţia foarte bună a comerţului electronic, în special în săptămâna Paştelui, când DPD a livrat cu 50% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Ne-am concentrat pe îmbunătăţirea şi diversificarea serviciilor de livrare externă, dar şi pe consolidarea poziţiei de partener de încredere al retailului online, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Ne vom menţine ritmul şi suntem încrezători că vom încheia 2014 cu noi creşteri”, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Pentru anul în curs, compania vizează o creştere semnificativă a volumelor pe serviciul DPD Internaţional rutier, mărirea volumului generat de comerţul electronic şi atragerea de noi clienţi internaţionali.

DPD România încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 14,5 milioane euro, în creştere cu 40% faţă de cea realizată în 2012.

Bulgarii de la Speedy vor să cumpere DPD România

În luna martie a acestiu an, compania bulgară Speedy a semnat un acord preliminar cu o subsidiară a grupului francez La Poste pentru achizitia firmelor de curierat DPD din România şi GeoPost Bulgaria OOD, parte a unei strategii de extindere in regiune.

GeoPostGroup, subsidiară aflată în proprietatea grupului francez La Poste, a preluat în 2008 compania Pegasus, redemunită DPD România, şi care numără peste 500 de angajaţi, 72 de depozite şi livrează zilnic 15.000 de colete. 

Cu o cifră de afaceri consolidată de peste 4,4 miliarde euro în 2013, GeoPost este în prezent al doilea cel mai mare furnizor de servicii de curierat şi coletărie din Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...