1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 8,6%, iar cele de carburanţi cu 3,7%, în primul trimestru

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în trimestrul I 2015, faţă de perioada similară din 2014, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3%, fiecare, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 8,6%, iar cele de carburanţi cu 3,7%.

05 mai, 2015 | Agerpres

În luna martie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 13,6% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%, scrie Agerpres.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut, atât ca serie brută, cu 0,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,5%.

În trimestrul I 2015, comparativ cu trimestrul I 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 3%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, cu 8,5%, şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 3,7%. Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 1,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 3%, pe fondul creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, cu 7,8%, şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 2,6%. Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,8%.

În martie 2015, raportat la februarie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut pe ansamblu cu 13,6%, ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 14,2%, vânzărilor de produse nealimentare, cu 13,8%, şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, cu 13%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,6% în martie 2015, faţă de luna precedentă, ca urmare a scăderilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare, cu 1,1%. Creşteri au înregistrat vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, cu 1,6%, şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 0,2%.

În martie 2015, faţă de martie 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o scădere cu 0,2% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 4,8%, şi la vânzările de produse nealimentare, cu 4%. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2015, comparativ cu martie 2014, a înregistrat o scădere cu 0,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, cu 4,3%, şi la vânzările de produse nealimentare, cu 3,8%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO