1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Vânzările de produse marcă privată ale retailerilor au crescut cu peste 30% anul trecut

Vânzările de produse marcă privată ale retailerilor au crescut în 2012, faţă de anul anterior, cu 34% pe categoria alimentelor şi cu 36% pe segmentul produselor nealimentare, potrivit unui raport al Consiliului Concurenţei.

07 noi, 2013 | Mediafax

"Produsele comercializate sub marcă privată îşi consolidează în continuare poziţia în rândul consumatorilor, înregistrând şi în 2012 creşteri semnificative, atât la nivelul produselor alimentare, cât şi la nivelul celor nealimentare. În ceea ce priveşte evoluţia vânzărilor pe categorii de produse vândute sub marcă privată, cu excepţia zahărului, care a înregistrat o scădere substanţială (51%), toate celelalte categorii au înregistrat creşteri în 2012", se arată în raport.

Ponderea mărcilor private în totalul vânzărilor magazinelor a crescut de la 3% în 2010 la 7% anul trecut.

Potrivit sursei citate, ouăle, uleiul şi carnea de pui au o pondere de peste 50% din vânzările retailerilor pe fiecare din aceste categorii.

De asemenea, aproape 40% din vânzările de făină sunt sub marcă proprie, pe segmentul conservelor ponderea brandurilor proprii sunt de 35%, de 30% la peşte şi fructe de mare, 26% la produse congelate, 22% la mezeluri, 22% la lactate, 19% la dulciuri, 16% la panificaţie, 15% la sucuri şi apă, 12% la băuturi alcoolice, 11% la zahăr, 10% la legume şi 10% la vinuri.

Toţi retailerii mari din România, precum Kaufland, Carrefour, Lidl, Auchan, Penny&XXL, Mega Image, Cora, Profi şi Billa, deţin o gamă de produse sub marcă proprie, multe dintre acestea fiind fabricate în România. Acestea sunt cu până la 20% mai ieftine decât cele de brand.

Retailerul cu cea mai mare pondere a mărcilor private în total vânzări, de aproximativ 80%, este Lidl.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO