1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Vânzările de tichete cadou de Paşti Up România vor creşte cu 20% faţă de anul trecut

Up România estimează o creştere a volumului de vânzări de tichete de Paşti cu 20% faţă de vânzarile din aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a scutirii de impozit aduse de Noul Cod Fiscal. 70% din vânzări vor proveni din comenzile făcute de firmele mici şi mijlocii. 

"2016 este al treilea an consecutiv în care tichetele cadou înregistrează creşteri pentru fiecare dintre evenimentele când companiile optează pentru acest gen de recompensă. În 2015, faţă de 2014, de 8 Martie, vânzările au crescut cu 8%, de Paşte - cu 15%, iar de Crăciun - cu 25%. Suntem aşadar pe un trend ascendent favorizat atât de legislaţie, cât mai ales de o conştientizare tot mai profundă a mediului de afaceri cu privire la importanţa şi rolul decisiv pe care îl are calitatea vieţii la locul de muncă, o componentă a acestui concept complex fiind şi acordarea de beneficii extrasalariale, cum sunt tichetele cadou", a spus Elena Pap, directorul general al Up România.

Noul Cod Fiscal care a intrat în vigoare începând cu luna ianuarie 2016 a adus o serie de schimbări cu privire la regimul fiscal al tichetelor cadou.

Începând de la 1 ianuarie 2016, tichetele cadou vor fi neimpozabile, în cuantum de 150 de lei pentru fiecare persoană, dacă sunt oferite cu ocazii precum: 8 martie, 1 iunie, Paşti, Crăciun sau sărbători similare ale altor culte religioase. Pentru aceste evenimente sunt scutite şi de contribuţiile sociale obligatorii. Dacă sunt acordate cu ocazia altor evenimente cu caracter social şi menţionate în contractul colectiv de muncă sau într-un regulament intern, tichetele cadou pot fi scutite de contribuţiile sociale obligatorii, aplicându-se în acest caz impozitul pe venit.

Până anul trecut toate tichetele cadou se supuneau impozitului pe venit de 16%. 

O altă noutate a Codului Fiscal este creşterea pragului de deductibilitate a cheltuielilor sociale, în categoria cărora intră şi tichetele cadou pentru salariaţi, acestea fiind deductibile la calculul impozitului pe profit până la 5% din fondul de salarii.

În plus, noul regim fiscal oferă posibilitatea acordării de tichete cadou neimpozabile, cu ocazia Paştelui, 1 iunie şi Crăciunului, atât copiilor minori, cât si tuturor salariaţilor, cu copii sau fără, dacă tichetele cadou pentru fiecare persoană se încadrează în suma de 150 de lei.

Up România dispune de o reţea de peste 55.000 de magazine unde pot fi folosite tichetele cadou.

Vânzările de tichete cadou de 8 Martie Up România au crescut cu 30% faţă de anul trecut

Up România a înregistrat o creştere cu 30% a volumului de vânzări pentru tichetul cadou de 8 martie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Când legislaţia creează un cadrul favorabil, piaţa răspunde corespunzător. Numărul de firme care au comandat anul acesta tichete cadou pentru evenimentul de 8 Martie a crescut cu 40% faţă de anul 2015", a mai spus Elena Pap, directorul general al Up România.

Up România, fosta Chèque Déjeuner România, deserveşte peste 20.000 de clienţi şi 700.000 de beneficiari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO