Vânzările Farmec au crescut cu 7% în primul semestru al anului

Producătorul de cosmetice Farmec a obţinut în prima jumătate a acestui an vânzări în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, cele mai vândute produse fiind dezinfectanţii şi cremele de mâini, potrivit unui comunicat remis, joi, Agerpres.
Economica.net - joi, 23 iul. 2020, 08:57
Vânzările Farmec au crescut cu 7% în primul semestru al anului

„Contextul actual, care ne-a proiectat pe toţi într-o altă realitate cu care a trebuit să ne obişnuim, a impus noi responsabilităţi şi provocări business-urilor din toate domeniile. Farmec s-a adaptat rapid la cerinţele pieţei, organizându-şi resursele şi implicând toţi specialiştii în acest amplu proces. Astfel, ne-am adaptat liniile de producţie, prioritizând dezinfectanţii pentru mâini şi suprafeţe, produsele pentru curăţenie şi săpunurile antibacteriene, având în acelaşi timp o preocupare deosebită pentru siguranţa angajaţilor şi asigurarea serviciilor de calitate cu care ne-am obişnuit clienţii. Toate aceste decizii se reflectă în creşterea înregistrată în primul semestru, în ciuda dificultăţilor şi a multor necunoscute cu care ne-am confruntat cu toţii”, a declarat Mircea Turdean, directorul general al companiei. .

Evoluţia business-ului a fost susţinută pe majoritatea canalelor de vânzare, dar cel care a performat cel mai bine este segmentul de e-commerce, care a raportat o creştere cu 105% a vânzărilor generate de magazinul online, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Numărul mediu lunar de vizitatori unici a depăşit 250.000 de persoane, majoritatea accesărilor fiind de pe telefonul mobil, în creştere cu 59% faţă de 2019. La începutul pandemiei, în perioada martie – mai, traficul pe site s-a dublat. Valoarea medie a coşului de cumpărături s-a păstrat la nivelul de anul trecut.

Plăţile cu cardul s-au dublat în primele șase luni din 2020, iar 42% din totalul comenzilor înregistrate fiind achitate prin această modalitate. .

Cele mai apreciate game pe toate canalele de vânzare în această perioadă au fost Farmec, Nufăr, Triumf, Gerovital Evolution, Gerovital Tratament Expert, Gerovital Sun, Gerovital H3, Gerovital Men, Aslavital şi Gerovital Equilibrium.

În materie de produse vândute, în primul semestru al anului 2020, românii au optat mai mult pentru produse de necesitate zilnică, precum produsele de curăţenie, dezinfectanţi, săpunuri, dar şi pentru produse de îngrijire, cele mai căutate fiind cremele de mâini şi fiolele cu acid hialuronic. Categoria de produse pentru igiena locuinţei a avut o evoluţie de aproximativ 17%, comparativ cu rezultatele obţinute în aceeaşi perioadă din 2019.

Cremele de mâini Farmec, renumite pentru folosirea glicerinei ca ingredient activ emolient, sunt în top 10 cele mai vândute produse datorită ingredientelor eficiente pentru hidratarea în profunzime a pielii, foarte afectate în perioada aceasta de folosirea produselor dezinfectante şi a spălării mai dese cu săpun care usucă.

Farmec Cluj-Napoca este cel mai mare producător de cosmetice cu capital 100% românesc. Compania are certificare internaţională GMP şi comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 ţări.

În iulie, reţeaua de magazine de brand deţinute de Farmec cuprinde opt unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că își continuă parteneriatul pe termen lung cu......
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja ...
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că nu-şi doreşte să ajungă în situaţia de a trebui să ia măsuri ...
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
Furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice interesaţi de instalarea şi exploatarea unor reţele publice ...
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 decembrie
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 ...
Uniunea Europeană şi SUA sunt conştiente că trebuie să găsească o soluţie la disputa tarifelor vamale suplimentare ...