1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

News

Vânzările Ford în China au crescut în ianuarie cu 53%

Vânzările producătorului auto american Ford Motor în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au crescut luna trecută cu 63%, ajungând la 72.598 vehicule, datorită lansării de noi modele, eficiente din punct de vedere energetic şi de calitate ridicată, transmite Reuters.

12 feb, 2014 | Agerpres

Datorită tehnologiei inteligente şi a securităţii sporite, Ford Focus a fost cel mai bine vândut model al companiei americane. În ianuarie, au fost vândute pe piaţa chineză 36.385 modele de Ford Focus, faţă de 33.632 unităţi în perioada similară din 2013.

Conform datelor companiei IHS Automotive, Ford Focus a fost anul trecut cel mai bine vândut vehicul de pasageri în China.

Changan Ford Automobile (CAF), societatea mixtă prin care Ford produce vehicule de pasageri în China, a vândut în ianuarie 70.038 de unităţi, în creştere cu 62% în perioada similară din 2013. Şi divizia de vehicule comerciale, Jiangling Motors Corporation (JMC), a anunţat creşterea vânzărilor cu 28% luna trecută.

China a devenit prima ţară în care vânzările de vehicule au depăşit pragul de 20 de milioane într-un an, marii producători auto străini - Toyota, General Motors, Ford şi Volkswagen - livrând un număr record de maşini pe piaţa chineză.

Luna trecută, Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM), a anunţat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au crescut anul trecut cu 13,9%, ajungând la 21,98 milioane de unităţi. Rezultatele depăşesc cu mult estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 7% în 2013, marcând o redresare solidă pe cea mai mare piaţă auto din lume, după doi ani în care creşterea a stagnat. Anul acesta, vânzările de vehicule ar putea depăşi în China 24 de milioane, datorită urbanizării şi majorării veniturilor, estimează CAAM.

Vânzările de autovehicule pentru pasageri, excluzând autobuzele şi vehicule comerciale, au urcat în 2013 la 17,93 milioane şi ar putea înregistra anul acesta un avans de 9 - 11%, estimează CAAM.

Ford Focus a fost cea mai bine vândută maşină în China anul trecut, în timp ce modelul Haval al grupului chinez Great Wall a fost cel mai bine vândut SUV. Livrările Ford China au urcat anul trecut cu 49%, la 935.813 unităţi, depăşind pentru prima dată Toyota.

Grupul american General Motors, pentru care China este cea mai mare piaţă, a înregistrat anul trecut un avans al vânzărilor de 11%, la 3,16 milioane de unităţi, dar ar putea fi depăşit de compania germană Volkswagen, care în primele 11 luni din 2013 a vândut în China 2,96 milioane de vehicule.

Toyota a scăzut anul trecut pe locul şase în topul producătorilor străini din China, înregistrând un avans al vânzărilor de 9,6%, la 917.500 unităţi, în timp ce producătorii auto niponi Nissan şi Honda Motor au raportat vânzări record, după declinul din 2012.

În schimb, brandurile din China au raportat scăderea cotei combinate de piaţă la 40,3% în 2013. Exporturile lor au scăzut cu 7,5%, primul declin din ultimii cinci ani.

Deşi ritmul de creştere a vânzărilor a încetinit în ultimii ani, firma de cercetare de piaţă J.D. Power estimează că, în 2018, consumatorii chinezi ar urma să cumpere până la 35 de milioane de autoturisme pe an.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 de milioane de dolari) efectuate de Ford.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO