Vânzările Ford Motor pe piaţa din SUA au scăzut în ianuarie cu 2,6%

Vânzările Ford Motor pe piaţa din SUA au scăzut în ianuarie cu 2,6%, la 173.723 unităţi, transmit MarketWatch, AP şi Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 02 feb. 2016, 18:35
Vânzările Ford Motor pe piaţa din SUA au scăzut în ianuarie cu 2,6%

Livrările de autoturisme Ford au înregistrat, luna trecută, un declin de 12,2%, la 50.032 unităţi, în timp ce vânzările modelului Ford Transit au urcat cu 51%, la 9.631 vehicule.

În ianuarie, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) şi Nissan Motor Co au raportat o creştere a vânzărilor pe piaţa americană de 7% şi, respectiv, 1,6%.

Cel mai mare producător auto american, General Motors (GM), a anunţat majorarea livrărilor în ianuarie cu 0,5%, la 203.745 vehicule.

Analiştii se aşteaptă la un declin al vânzărilor auto pe piaţa din SUA în ianuarie, între 0,5% şi 5%, în urma furtunilor de zăpadă care i-au ţinut pe cumpărători departe de showroom-uri. Economiştii intervievaţi de Reuters estimează că luna trecută au fost vândute în SUA 17,4 milioane de vehicule.

Anul trecut, pe piaţa americană, s-a vândut un număr record de vehicule – 17,39 milioane – conform datelor companiei WardsAuto. Analiştii se aşteaptă şi în acest an la vânzări ridicate, de 17,8 milioane de vehicule, datorită preţului scăzut al ţiţeiului şi a creşterii economiei.

Marţi, grupul Volkswagen a anunţat că în ianuarie vânzările pe piaţa americană au scăzut cu 14,57%, la 20.079 vehicule. Brandul de lux Audi a raportat majorarea livrărilor cu 2,7%, la 11.850 unităţi.

Câştigurile Ford Motor au depăşit aşteptările analiştilor în trimestrul patru din 2015, iar anul trecut compania a înregistrat cel mai ridicat profit înainte de taxe din istoria sa de 111 ani.

Majorarea vânzărilor de SUV-uri şi de camioane Ford F-150 a ajutat grupul american să obţină anul trecut un profit înainte de taxe de 10,8 miliarde de dolari. Pentru acest an, Ford se aşteaptă ca profitul înainte de taxe să fie egal sau mai ridicat decât cel de anul trecut.

În 2015, vânzările Ford în SUA au urcat cu 5,3%, dar cota sa de piaţă a scăzut de la 15% la 14,9%, conform datelor firmei Autodata Corp. Livrările Ford pe piaţa europeană au crescut anul trecut cu 11%, la 1,3 milioane de vehicule, în timp ce în China vânzările au înregistrat un avans de 3%, la 1,1 milioane de unităţi.

În trimestrul patru din 2015 vânzările Ford au urcat cu 12%, la 37,9 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 36,7 miliarde de dolari.

Profitul înainte de taxe în America de Nord a urcat la 2,03 miliarde de dolari, de la 1,6 miliarde de dolari. în urmă cu un an. În Europa, profitul înainte de taxe s-a situat la 131 milioane de dolari, comparativ cu pierderi de 297 milioane de dolari

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...