Vânzările H&M au crescut cu 4% în mai

Vânzările în monedă locală ale Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, au crescut cu 4% în mai, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 6%, transmit MarketWatch şi Reuters.
Economica.net - joi, 15 iun. 2017, 09:07
Vânzările H&M au crescut cu 4% în mai

În perioada martie – mai 2017, vânzările nete au urcat la 51,4 miliarde de coroane suedeze (5,91 miliarde de dolari), de la 46,9 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, dar sub estimările analiştilor, de 51,9 miliarde de coroane suedeze.

‘În prima jumătate a lunii mai vânzările au fost afectate de condiţiile dificile înregistrate pe pieţele din câteva ţări dar în a doua parte a lunii vânzările s-au îmbunătăţit considerabil’, se arată într-un comunicat al companiei suedeze.

După decenii în care a reprezentat o poveste de succes, H&M nu şi-a îndeplinit ţinta de vânzări în 2016, iar profitul a scăzut. Compania suedeză se confruntă cu o concurenţă strânsă şi presiuni asupra preţurilor din partea rivalelor Inditex (proprietarul Zara) şi Primark, care a intrat recent pe cea mai mare piaţă a H&M – Germania.

În februarie, vânzările în monedă locală au scăzut pentru prima dată în ultimii patru ani. Directorul general Karl-Johan Persso a afirmat recent că vânzările sub aşteptări din primul trimestru fac dificilă îndeplinirea ţintei anuale de creştere a vânzărilor cu 10-15%.

Anul acesta, acţiunile H&M au scăzut cu 16% la Bursa de la Stockholm, în timp ce titlurile Inditex au urcat cu 9% la Bursa de la Madrid.

La sfârşitul lunii mai, H&M avea 4.498 magazine pe 66 de pieţe, faţă de 4.077 de unităţi în perioada similară din 2016.

H&M a anunţat recent că va lansa un nou lanţ de magazine – ARKET – cu preţuri uşor mai ridicate decât la brandul său de bază. ARKET va vinde şi produse de la alte firme. Primul magazin ARKET va fi deschis la Londra în toamnă şi va comercializa articole de îmbrăcăminte, decoraţiuni şi accesorii pentru casă. Vor urma magazine în Bruxelles, Copenhaga şi Munchen, iar brandul va vinde online, iniţial pe 18 pieţe europene.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Te-ar mai putea interesa și
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a prezentat miercuri imagini de pe șantierul Drumului Expres – drum de legătură pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN1 (în dreptul......
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat marţi, 24 aprilie 2024, un contract de vânzare gaze cu Engie ...
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din ...
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...