1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Vânzările H&M au crescut cu 4% în mai

Vânzările în monedă locală ale Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, au crescut cu 4% în mai, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 6%, transmit MarketWatch şi Reuters.

15 iun, 2017 | ECONOMICA.net

În perioada martie - mai 2017, vânzările nete au urcat la 51,4 miliarde de coroane suedeze (5,91 miliarde de dolari), de la 46,9 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, dar sub estimările analiştilor, de 51,9 miliarde de coroane suedeze.

'În prima jumătate a lunii mai vânzările au fost afectate de condiţiile dificile înregistrate pe pieţele din câteva ţări dar în a doua parte a lunii vânzările s-au îmbunătăţit considerabil', se arată într-un comunicat al companiei suedeze.

După decenii în care a reprezentat o poveste de succes, H&M nu şi-a îndeplinit ţinta de vânzări în 2016, iar profitul a scăzut. Compania suedeză se confruntă cu o concurenţă strânsă şi presiuni asupra preţurilor din partea rivalelor Inditex (proprietarul Zara) şi Primark, care a intrat recent pe cea mai mare piaţă a H&M - Germania.

În februarie, vânzările în monedă locală au scăzut pentru prima dată în ultimii patru ani. Directorul general Karl-Johan Persso a afirmat recent că vânzările sub aşteptări din primul trimestru fac dificilă îndeplinirea ţintei anuale de creştere a vânzărilor cu 10-15%.

Anul acesta, acţiunile H&M au scăzut cu 16% la Bursa de la Stockholm, în timp ce titlurile Inditex au urcat cu 9% la Bursa de la Madrid.

La sfârşitul lunii mai, H&M avea 4.498 magazine pe 66 de pieţe, faţă de 4.077 de unităţi în perioada similară din 2016.

H&M a anunţat recent că va lansa un nou lanţ de magazine - ARKET - cu preţuri uşor mai ridicate decât la brandul său de bază. ARKET va vinde şi produse de la alte firme. Primul magazin ARKET va fi deschis la Londra în toamnă şi va comercializa articole de îmbrăcăminte, decoraţiuni şi accesorii pentru casă. Vor urma magazine în Bruxelles, Copenhaga şi Munchen, iar brandul va vinde online, iniţial pe 18 pieţe europene.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO