1EUR = 4.8722 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Vânzările H&M au depăşit estimările analiştilor, în noiembrie

H&M (Hennes & Mauritz AB), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a anunţat, luni, că vânzările din noiembrie au depăşit estimările analiştilor, datorită vremii favorabile şi a gamei realizate de casa de modă Isabel Marant, transmite Bloomberg.

16 dec, 2013 | Agerpres

Veniturile magazinelor deschise de cel puţin un an au urcat cu 10% luna trecută, în timp ce analiştii estimau un avans de 4%. Datele raportate luni de compania suedeză reprezintă cea mai solidă creştere a veniturilor din ultimele 20 de luni.

H&M, care a început în 14 noiembrie să vândă online îmbrăcăminte concepută de casa de modă Isabel Marant din Franţa, a anunţat că vânzările totale au crescut cu 21%, faţă de 14% cât estimau analiştii.

În perioada septembrie - noiembrie 2013, vânzările H & M, excluzând TVA, s-au ridicat la 36,1 miliarde de coroane (5,6 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 36,1 miliarde de coroane.

Anul acesta, acţiunile companiei suedeze au urcat cu 24% la Bursa de la Stockholm.

Grupul este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din lume, cu peste 3.132 de magazine în 48 de ţări.
Recent, compania suedeză a anunţat că vrea să investească 115,5 milioane de dolari pentru a deschide 50 de magazine în India, a treia mare economie a Asiei. H & M speră că populaţia în creştere a ţării va duce la o expansiune a cererii pentru îmbrăcăminte, în condiţiile în care India are aproape 1,2 miliarde de locuitori, iar mulţi investitori străini o consideră o piaţă importantă. În decembrie, deputaţii indieni au aprobat un proiect de lege care permite accesul pe piaţa Indiei a marilor retaileri, cum ar fi Carrefour sau WalMart, pentru a stimula creşterea economiei.

Companiile occidentale sunt interesate să intre pe marile pieţe emergente, cum este şi India, pentru a-şi majora vânzările, afectate de încetinirea creşterii economiei în Europa şi America de Nord.

În 2014, H & M va deschide primul magazin în Australia, iar în 2015 va intra pe piaţa din Africa de Sud.

Primele magazine H & M din România a fost inaugurate în primăvara anului 2011.

Compania H & M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO