1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Vânzările H&M au depăşit estimările analiştilor în octombrie

Vânzările Hennes & Mauritz (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, au crescut cu 14% în octombrie, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 10%, transmite Reuters.

17 noi, 2014 | Agerpres

Compania suedeză a explicat că în septembrie vânzările au urcat cu doar 8% deoarece mulţi clienţi au întârziat achiziţiile de îmbrăcăminte pentru sezonul de iarnă din cauza vremii neobişnuit de calde, scrie Agerpres.

La 31 octombrie 2014 H&M avea de 3.437 de magazine, faţă de 3.081 de magazine la 31 octombrie 2013. Compania se extinde pe plan global pe fondul creşterii concurenţei din partea rivalilor, cum ar fi retailerul online Asos Plc şi grupul britanic Primark. În 2015, H&M îşi va extinde operaţiunile online pe zece noi pieţe, iar anul acesta vrea să-şi deschidă încă 375 de magazine.

În perioada iunie-august 2014, H&M a înregistrat un profit net de 5,3 miliarde de coroane (740 milioane de dolari), peste estimările analiştilor, care se aşteptau la 5,27 miliarde de coroane.

Noul format al magazinelor şi investiţiile în alte branduri, inclusiv & Other Stories and Cos, au stimulat majorarea vânzărilor în perioada iunie-august 2014. De asemenea, compania s-a extins online pe patru noi pieţe, inclusiv în China. H&M a amânat lansarea în India până 2015 după ce iniţial anunţase că va intra pe această piaţă în toamna lui 2014. Anul viitor, compania va deschide magazine în Taiwan şi Macao.

Companiile occidentale sunt interesate să intre pe marile pieţe emergente, cum este şi India, pentru a-şi majora vânzările, afectate de încetinirea creşterii economiei în Europa şi America de Nord.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO