1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Vânzările Holcim au scăzut cu 9% în trimestrul IV din 2013, la 5,38 mld. dolari

Holcim se aşteaptă în acest an la o creştere mai lentă a sectorului construcţiilor în regiunea Asia-Pacific, în timp ce America Latină s-ar putea confrunta cu incertitudini, a anunţat compania elveţiană, după ce a raportat câştiguri sub estimările analiştilor în trimestrul patru din 2013, transmite Reuters.

26 feb, 2014 | Agerpres

'Regiunea Asia-Pacific este aşteptată să crească, deşi într-un ritm mai lent faţă de ultimii ani', au anunţat reprezentanţii Holcim, cel mai mare producătorul de ciment din lume.

De asemenea, piaţa construcţiilor din Europa şi SUA ar urma să se redreseze anul acesta.

Aprecierea francului elveţian faţă de monedele din statele emergente a afectat vânzările Holcim în trimestrul patru din 2013, care au scăzut cu 9%, la 4,78 miliarde de franci elveţieni (5,38 miliarde de dolari), sub estimările analiştilor, de 5,13 miliarde de franci elveţieni.

Profitul operaţional a fost de 559 milioane de franci elveţieni, sub estimările analiştilor, de 580 milioane de franci elveţieni, dar s-au îmbunătăţit faţă de pierderile de 63 milioane de franci elveţieni în 2012.

Recent, Holcim a confirmat că este în grafic pentru a-şi îndeplini obiectivul de a înregistra un profit operaţional de cel puţin 1,5 miliarde de franci elveţieni până la sfârşitul lui 2014.

Pe fondul cererii globale modeste, producătorii de ciment au început să vândă active şi să-şi reducă capacităţile pentru a-şi restructura datoriile şi a îmbunătăţi rentabilitatea.

Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în circa 70 de ţări, pe toate continentele.

Holcim România deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim România are aproximativ 1.000 de angajaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO