Vânzările Holcim au scăzut cu 9% în trimestrul IV din 2013, la 5,38 mld. dolari

Holcim se aşteaptă în acest an la o creştere mai lentă a sectorului construcţiilor în regiunea Asia-Pacific, în timp ce America Latină s-ar putea confrunta cu incertitudini, a anunţat compania elveţiană, după ce a raportat câştiguri sub estimările analiştilor în trimestrul patru din 2013, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 26 feb. 2014, 10:30
Vânzările Holcim au scăzut cu 9% în trimestrul IV din 2013, la 5,38 mld. dolari

‘Regiunea Asia-Pacific este aşteptată să crească, deşi într-un ritm mai lent faţă de ultimii ani’, au anunţat reprezentanţii Holcim, cel mai mare producătorul de ciment din lume.

De asemenea, piaţa construcţiilor din Europa şi SUA ar urma să se redreseze anul acesta.

Aprecierea francului elveţian faţă de monedele din statele emergente a afectat vânzările Holcim în trimestrul patru din 2013, care au scăzut cu 9%, la 4,78 miliarde de franci elveţieni (5,38 miliarde de dolari), sub estimările analiştilor, de 5,13 miliarde de franci elveţieni.

Profitul operaţional a fost de 559 milioane de franci elveţieni, sub estimările analiştilor, de 580 milioane de franci elveţieni, dar s-au îmbunătăţit faţă de pierderile de 63 milioane de franci elveţieni în 2012.

Recent, Holcim a confirmat că este în grafic pentru a-şi îndeplini obiectivul de a înregistra un profit operaţional de cel puţin 1,5 miliarde de franci elveţieni până la sfârşitul lui 2014.

Pe fondul cererii globale modeste, producătorii de ciment au început să vândă active şi să-şi reducă capacităţile pentru a-şi restructura datoriile şi a îmbunătăţi rentabilitatea.

Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în circa 70 de ţări, pe toate continentele.

Holcim România deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim România are aproximativ 1.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...