Vânzările Hornbach au crescut cu 1% în primul semestru

Vânzările retailerului german de materiale de construcţii şi grădinărit Hornbach au crescut cu 1% în perioada 1 martie - 31 august, prima jumătate a anului financiar în curs, la 1,79 miliarde euro, un impact pozitiv având livrările realizate în Germania sau România.
Economica.net - mie, 10 oct. 2012, 11:51
Vânzările Hornbach au crescut cu 1% în primul semestru

Profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) al grupului a scăzut uşor în prima jumătate a anului fiscal, cu 2,9%, la 153,2 milioane de euro. Cu toate acestea, compania estimează că indicatorul se va menţine în actualul an financiar la nivelul înregistrat în intervalul similar precedent.

„Comparativ cu rezultatele financiare obţinute în anul fiscal anterior, veniturile realizate în prima parte a anului curent sunt bune. Scăderea uşoară înregistrată la nivelul veniturilor noastre a fost cauzată, în principal, de atitudinea consumatorilor din zone importante din Europa de Vest şi de Est, aceştia devenind mai atenţi cu cheltuielile lor, dar şi de condiţiile extreme de vreme din această vară”, a declarat într-un comunicat Albrecht Hornbach, preşedintele Consiliului de Administraţie al Hornbach Holding.

Vânzările realizate în cele 137 de magazine operate de cel mai mare subgrup din cadrul Hornbach Holding, Hornbach Baumarkt, în Europa, au crescut cu 0,9% în primele şase luni din anul financiar curent, la 1,68 miliarde de euro.

„Suntem încântaţi îndeosebi de perfomanţa puternică a magazinelor noastre din Germania, care rămâne, de departe, cea mai mare piaţă a noastră. Aici ne-am depăşit competitorii şi am câştigat, din nou, cotă de piaţă, realizând vânzări în creştere cu 1,5%, la 971,3 milioane de euro, în primele şase luni. Drept urmare, ne aşteptăm ca în acest an financiar să obţinem rezultate mai bune decât concurenţii noştri”, a spus Hornbach.

Vânzările din magazinele Hornbach din cele opt ţări din afara Germaniei au avut un declin uşor, cu 2,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Criza datoriilor în euro, precum şi previziunile economice pesimiste au dus la o lipsă de optimism în rândul consumatorilor din zone mari din Europa de Vest şi Est, mai ales pe perioada verii, se spune în comunicat.

„Este cu atât mai îmbucurător să observăm că, în anumite ţări, cum este şi cazul României, am reuşit să generăm creşteri în vânzări comparativ cu aceeaşi perioadă a anului fiscal anterior şi să depăşim media înregistrată de sectorul de profil în prima jumătate a lui 2012 / 2013”, a mai reprezentantul companiei.

Hornbach Baustoff Union, unul dintre cele trei subgrupuri ale companiei, care în acest moment operează 24 de magazine de construcţii în sud-vestul Germaniei, a avut o creştere de 2,6% pe întregul semestru întâi al anului, ajungând la vânzări de 114,8 milioane de euro. Profitul înainte de dobânzi şi taxe al subgrupului a crescut şi mai puternic, cu 13,9%, la 5,5 milioane de euro.

Hornbach Immobilien, a treia companie din grup, a avut şi ea rezultate pozitive, îmbunătăţindu-şi câştigurile operaţionale cu 4,9% în primul semestru al anului financiar, la 23,4 milioane de euro.

Totodată, grupul a revizuit estimările de creştere pentru întregul an financiar 2012 / 2013, vânzările putând înregistra un ritm de creştere mediu de o singură cifră şi EBIT la acelaşi nivel cu cel din 2011 / 2012 (169 milioane euro).

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie şi se numără printre liderii de pe piaţa magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt, compania activează în nouă ţări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), operând 137 magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment deţine trei unităţi în Bucureşti (Berceni, Militari şi Baloteşti), unul în Braşov şi unul în Timişoara.

Te-ar mai putea interesa și
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Municipiul Bucureşti ar putea candida pentru a găzdui Forumul Oraşelor 2025, conform unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei....
Grindeanu: Toate fondurile europene pentru infrastructură au fost absorbite integral în 2014-2020
Grindeanu: Toate fondurile europene pentru infrastructură au fost absorbite integral în 2014-2020
Toţi banii europeni disponibili pentru îmbunătăţirea infrastructurii din România au fost absorbiţi în exerciţiul ...
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul ...
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...