Cât vând magazinele Bricostore şi Brico Depot după ce au fost preluate de englezii de la Kingfisher

Grupul britanic Kingfisher, numărul unu în Europa pe piaţa de bricolaj, a raportat în primul trimestru al anului vânzări de 2,783 milioane de lire sterline, cu 6,1% peste nivelul din perioada similară a anului trecut. Cele 15 magazine Bricostore şi BricoDepot din România au contribuit cu 16 milioane de lire la veniturile companiei.
Alina Stanciu - joi, 29 mai 2014, 07:28
Cât vând magazinele Bricostore şi Brico Depot după ce au fost preluate de englezii de la Kingfisher

Bricostore România, companie preluată anul trecut de compania britanică Kingfisher, de la Group Bresson, a raportat în primul trimestru al anului vânzări în valoare de 16 milioane de lire sterline şi o pierdere de 4 milioane de lire, incluzând costurile legate de rebrandingul a două magazine Bricostore în Brico Depot. Rezultatele financiare aferente 2013 au indicat pentru România vânzări de 72 de milioane de lire sterline şi un profit de 1 milion de lire sterline. Aceasta în contextul în care compania din România a fost integrată în grupul Kingfisher în trimestrul doi 2013.

Potrivit rezultatelor financiare ale companiei, Kingfisher operează pe plan local 15 unităţi, dintre care două au fost rebranduite în luna martie 2014 în Brico Depot. Compania dispune de uin spaţiu comercial de 156.000 de mp şi are 970 de angajaţi. 

Citeşte şi 

Cât au vândut britanicii de la Kingfisher prin magazinele Bricostore din România

La nivel de grup, Kingfisher, care operează branduri precum Brico Depot, Castorama, B&Q sau Screwfix a înregistrat în primul trimestru al acestui an vânzări totale în valoare de 2,78 miliarde de lire sterline, cu 6,1% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Profitul companiei a fost de 142 de milioane de lire sterline, cu 20,3% peste nivelul din primul trimestru 2013. „Am avut un start puternic la început de an. Profitând de vremea bună din Europa am înregistrat creştere de vânzări şi de profit în Franţa, Marea Britanie şi Polonia, cele mai mari pieţe ale noastre. Deşi cu rezultate încurajatoare, rezultatul primului trimestru este unul dintre cele mai mici, iar creşterea este ca urmare a faptului că s-a făcut comparaţie cu primul trimestru din 2013, care a fost unul dificil pentru noi. În trimestrul doi vom avea rezultate şi mai bune”, a declarat Sir Ian Cheshire, Group Chief Executive Kingfisher.

Citeşte şi 

Brico Depot: Cum vor reuşi britanicii să fie lideri cu depozite în loc de magazine şi gamă limitată de produse

Compania britanică de bricolaj Kingfisher a deschis pe 14 martie, sub brandul Brico Depot, primele sale două magazine din România, în urma preluării celor 15 bunităţi Bricostore de la compania franceză Bresson. Este vorba despre unităţile Pantelimon şi Orhideea din Bucureşti, care s-au transformat în cele aproximativ două luni de când au fost închise pentru reamenajări în adevărate „depozite” de marfă în care clienţii sunt invitaţi să îşi aleagă produsele.

Te-ar mai putea interesa și
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, iar alte 5.500 de vize vor fi eliberate pentru muncitorii din sectorul......
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Producătorul de componente auto german Huf a împlinit 15 ani în România și a anunțat o extindere a capacităților ...