Vânzările Metro au scăzut în T4 din cauza performanţelor mai slabe la divizia Media-Saturn şi la hipermarketurile Real

Al patrulea retailer european, Metro AG, a raportat o scădere a vânzărilor de 0,6% în trimestrul patru din 2016, din cauza performanţelor mai slabe înregistrate la divizia de produse electronice de larg consum Media-Saturn şi la hipermarketurile Real, transmit Reuters şi MarketWatch.
Economica.net - mar, 10 ian. 2017, 08:33
Vânzările Metro au scăzut în T4 din cauza performanţelor mai slabe la divizia Media-Saturn şi la hipermarketurile Real

În perioada octombrie-decembrie 2016, vânzările la magazinele deschise de peste un an au urcat cu 0,1%, la 17 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 17,2 miliarde de euro.

Divizia Metro Cash & Carry a raportat la magazinele deschise de peste un an o creştere a vânzărilor de 0,7%, datorită majorării cererii în Spania, Turcia şi China, se arată într-un comunicat al grupului german.

De asemenea, rezultatele au fost sprijinite de redresarea rublei şi de majorarea vânzărilor în Rusia, în ciuda concurenţei intense.

La hipermarketurile Real din Germania, vânzările au scăzut cu 1,7% în trimestrul patru din 2016, în timp ce divizia de produse electronice de larg consum Media-Saturn a raportat o creştere zero.

În primele trei luni din acest an, grupul Metro se aşteaptă la o creştere de 0,1% a vânzărilor la magazinele deschise de mai mult de un an.

În decembrie, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a plasat sub supraveghere, pentru o posibilă retrogradare, ratingul pe termen lung ‘Baa3’ al retailerului german Metro AG.

Directorul general Olaf Koch pregăteşte divizarea Metro în două companii. Una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, precum şi hypermarketurile Real, iar cealaltă se va ocupa de produse electronice de larg consum şi tehnologie. Divizarea va creşte valoarea Metro şi va debloca fonduri pentru achiziţii. Acţionarii Metro vor deţine acţiuni la ambele companii, în funcţie de participaţiile lor actuale.

Ambele companii vor beneficia de un rating recomandat investiţiilor şi vor fi listate la bursă, a anunţat recent Metro.

‘Decizia de a plasa ratingul Metro sub supraveghere reflectă opinia noastră că deşi divizia de produse electronice de larg consum, CE Group, ar urma să beneficieze de un calificativ ‘Baa3’, operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real, MWFS Group, vor beneficia de un rating ‘Ba1′ după finalizarea divizării’, a afirmat Sven Reinke, vicepreşedinte Moody’s.

Pe baza documentelor publicate de Metro AG, agenţia de evaluare financiară apreciază că MWFS Group nu va avea un profil de creditare suficient de solid pentru un calificativ ‘Baa3’. Totuşi, Moody’s se aşteaptă ca în următoarele 18-24 de luni profilul de creditare al MWFS să se întărească, în urma majorării marjei de profit şi a reducerii costurilor legate de restructurare.

Operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real se vor bucura de un model de afaceri mai rezistent, cu marje de profit mai ridicate decât la divizia de produse electronice de larg consum, deşi se menţin riscurile privind performanţele operaţionale viitoare, estimează agenţia. Expunerea la Rusia şi deprecierea rublei ar putea afecta redresarea operaţiunilor alimentare, susţine Fitch.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de locaţii în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...