Vânzările Metro au scăzut în T4 din cauza performanţelor mai slabe la divizia Media-Saturn şi la hipermarketurile Real

Al patrulea retailer european, Metro AG, a raportat o scădere a vânzărilor de 0,6% în trimestrul patru din 2016, din cauza performanţelor mai slabe înregistrate la divizia de produse electronice de larg consum Media-Saturn şi la hipermarketurile Real, transmit Reuters şi MarketWatch.
Economica.net - mar, 10 ian. 2017, 08:33
Vânzările Metro au scăzut în T4 din cauza performanţelor mai slabe la divizia Media-Saturn şi la hipermarketurile Real

În perioada octombrie-decembrie 2016, vânzările la magazinele deschise de peste un an au urcat cu 0,1%, la 17 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 17,2 miliarde de euro.

Divizia Metro Cash & Carry a raportat la magazinele deschise de peste un an o creştere a vânzărilor de 0,7%, datorită majorării cererii în Spania, Turcia şi China, se arată într-un comunicat al grupului german.

De asemenea, rezultatele au fost sprijinite de redresarea rublei şi de majorarea vânzărilor în Rusia, în ciuda concurenţei intense.

La hipermarketurile Real din Germania, vânzările au scăzut cu 1,7% în trimestrul patru din 2016, în timp ce divizia de produse electronice de larg consum Media-Saturn a raportat o creştere zero.

În primele trei luni din acest an, grupul Metro se aşteaptă la o creştere de 0,1% a vânzărilor la magazinele deschise de mai mult de un an.

În decembrie, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a plasat sub supraveghere, pentru o posibilă retrogradare, ratingul pe termen lung ‘Baa3’ al retailerului german Metro AG.

Directorul general Olaf Koch pregăteşte divizarea Metro în două companii. Una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, precum şi hypermarketurile Real, iar cealaltă se va ocupa de produse electronice de larg consum şi tehnologie. Divizarea va creşte valoarea Metro şi va debloca fonduri pentru achiziţii. Acţionarii Metro vor deţine acţiuni la ambele companii, în funcţie de participaţiile lor actuale.

Ambele companii vor beneficia de un rating recomandat investiţiilor şi vor fi listate la bursă, a anunţat recent Metro.

‘Decizia de a plasa ratingul Metro sub supraveghere reflectă opinia noastră că deşi divizia de produse electronice de larg consum, CE Group, ar urma să beneficieze de un calificativ ‘Baa3’, operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real, MWFS Group, vor beneficia de un rating ‘Ba1′ după finalizarea divizării’, a afirmat Sven Reinke, vicepreşedinte Moody’s.

Pe baza documentelor publicate de Metro AG, agenţia de evaluare financiară apreciază că MWFS Group nu va avea un profil de creditare suficient de solid pentru un calificativ ‘Baa3’. Totuşi, Moody’s se aşteaptă ca în următoarele 18-24 de luni profilul de creditare al MWFS să se întărească, în urma majorării marjei de profit şi a reducerii costurilor legate de restructurare.

Operaţiunile angro Metro Cash & Carry şi hypermarketurile Real se vor bucura de un model de afaceri mai rezistent, cu marje de profit mai ridicate decât la divizia de produse electronice de larg consum, deşi se menţin riscurile privind performanţele operaţionale viitoare, estimează agenţia. Expunerea la Rusia şi deprecierea rublei ar putea afecta redresarea operaţiunilor alimentare, susţine Fitch.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de locaţii în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Packeta dublează echipa din România în 2022. Compania anunță peste 70 de noi poziții disponibile pe parcursul anului
Packeta dublează echipa din România în 2022. Compania anunță peste 70 de noi poziții disponibile pe parcursul anului
Packeta România, platformă digitală și logistică globală, membră a Packeta Group, compania cu cea mai mare rețea ...
Blackout în Asia centrală. Milioane de oameni din Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan au rămas fără energie electrică
Blackout în Asia centrală. Milioane de oameni din Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan au rămas fără energie electrică
Milioane de oameni au rămas fără energie electrică după ce o uriașă pană de curent a lovit trei țări din Asia Centrală, ...
Un nou record: 19.685 cazuri noi,  în 24 de ore. Rata de infectare din Bucureşti a crescut până la 11,03 la mia de locuitori – Coronavirus, marţi 25.01.2022
Un nou record: 19.685 cazuri noi, în 24 de ore. Rata de infectare din Bucureşti a crescut până la 11,03 la mia de locuitori ...
Criza Coronavirus marţi, 25 ianuarie 2022 - 19.685 cazuri noi, 44 morţi, în 24 de ore. Este cel mai mare număr de cazuri ...