Vânzările Nestle în România au crescut cu 12,9% în primul trimestru al anului

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, a raportat în primul trimestru al acestui an o creștere a vânzărilor locale cu 12,9% față de perioada similară a anului trecut, peste nivelul raportat de întregul grup, de 7,6%.
Ion Dobreanu - joi, 21 apr. 2022, 12:34
Vânzările Nestle în România au crescut cu 12,9% în primul trimestru al anului

Nestlé România a terminat primul trimestru al acestui an cu o creștere a vânzărilor de 12,9% față de perioada similară a anului trecut, susținută de o evoluție puternică pe toate categoriile, potrivit unui comunicat al companiei. „Această creștere se datorează alegerilor sustenabile și cu un profil nutrițional echilibrat făcute în portofoliul companiei. În primele trei luni ale anului am făcut lansări în toate categoriile de produse Nestlé, fiind aduse pe piață produse inovatoare sub branduri intrate în premieră în România – precum NESVITA® (gustări de ovăz pentru micul dejun) și NANCARE® (suplimente pediatrice) sau fiind extinse gamele deja existente pe piață”, spune Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România.

La nivel de grup,  producătorul a avut o creștere organică de 7,6%, cu o creștere internă reală (RIG) de 2,4% și pricing de 5,2%. Creșterea a fost generalizată în majoritatea zonelor geografice și a categoriilor, cu o dinamică continuă a vânzărilor cu amănuntul și o redresare suplimentară a canalelor out-of-home. Vânzările totale raportate au crescut cu 5,4%, la 22,2 miliarde CHF (față de  21,1 miliarde CHF în anul anterior).

Schimbul valutar a avut un impact negativ asupra vânzărilor cu 5,4%.

În ceea ce privește evoluția din Europa, compania a avut vânzări de 4,6 miliarde de CHF, cu 2,2% peste nivelul din perioada similară a anului trecut.

Creșterea organică a ajuns la 6,9%, cu RIG solid de 2,8% și pricing de 4,1%, cu o accelerare în majoritatea zonelor geografice și a categoriilor. Schimbul valutar a avut un impact negativ asupra vânzărilor cu 5,4%.

Creșterea a fost susținută de politica de preț, de un impuls susținut al comerțului electronic și de o redresare suplimentară a canalelor out-of-home. Zona a continuat să înregistreze creșteri ale cotei de piață, în special în ceea ce privește hrana pentru animale de companie, cafeaua și alimentele pe bază de plante.

Pe categorii de produse, principalul motor de creștere a fost Nestlé Professional, vânzările depășind nivelurile din 2019.

 În aceste prime luni ale anului, războiul din Ucraina a provocat suferințe umane de nedescris. Rămânem concentrați pe sprijinirea colegilor noștri de acolo și pe acordarea de ajutor umanitar, în timp ce suntem alături de comunitatea internațională în apelul la pace. Pe fondul acestui mediu provocator, am livrat o creștere puternică a vânzărilor organice cu RIG puternic. Am crescut treptat prețurile într-un mod responsabil și am văzut o cerere susținută din partea consumatorilor. Inflația costurilor continuă să crească puternic, ceea ce va necesita noi măsuri de stabilizare a prețurilor și de atenuare pe parcursul anului. Echipa Nestlé a abordat aceste probleme și a avansat cu agilitate și determinare obiectivele noastre de strategie și sustenabilitate pe termen lung. Confirmăm obiectivele noastre pentru acest an”, a declarat Mark Schneider, Nestlé CEO.

Situația din Ucraina

Potrivit companiei, Nestlé este una dintre puținele care continuă să livreze în magazinele din Ucraina. Compania a reușit să mențină în mare măsură operațiunile în vestul țării, în timp ce operațiunile fabricii sale din Harkov au fost oprite din cauza bombardamentelor grele. Angajații Nestlé s-au oferit voluntar pentru a transforma Centrul de Distribuție Harkov al companiei într-un centru de donații pentru a oferi hrană comunității locale. Până în prezent, Nestlé a donat peste 40 de milioane de porții de produse alimentare, băuturi și nutriție în întreaga țară.

Compania are  5.800 de angajați în Ucraina pe care îi plătește în avans, sau cărora le oferă plăți punctuale pentru a sprijini relocarea, le menține nivelului salarial pentru viitorul apropiat și le oferă locuri de muncă în alte companii operate de Nestlé.

În plus, Nestlé a înființat centre de sprijin în țările vecine, cum ar fi Polonia, pentru a primi angajații și familiile lor care au fugit din Ucraina. De exemplu, o parte din fabrica companiei din Rzeszow, Polonia a fost transformată în locuințe pentru cei care fug, iar locuințele temporare au fost amenajate în alte părți ale Europei Centrale și de Est.

Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume. Este prezentă în 189 de țări din întreaga lume și are peste 300.000 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai primește un mandat, Leonardo Badea va lua supravegherea bancară-SURSE
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai ...
A început bătălia pentru posturile din Consiliul de Administrație al BNR. Numirea și validarea noului Consiliu trebuie să aibă loc până la începutul vacanței parlamentare, la data de 1......
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 35%
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în ...
Guprul Banca Transilvania a anunțat astăzi că a obținut un profit net consolidat de 1,1324 de miliarde de lei (+35% față ...
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Cotaţiile futures la cacao sunt în scădere, în urma ploilor favorabile pentru recoltele din Vestul Africii şi a analizei ...
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet Group a încheiat primul trimestru al acestui an cu o pierdere netă de 9,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere ...