Vânzările Nestle România au crescut cu 7% în 2015, la circa 700 milioane lei

Vânzările companiei Nestle România, unul dintre principalii jucători cu operaţiuni de producţie, import şi distribuţie de produse alimentare, au crescut cu 7% în 2015 şi s-au situat la circa 700 milioane lei (peste 150 de milioane de euro), potrivit lui Herve de Froment, CEO Nestle România.
Economica.net - mar, 22 mart. 2016, 11:59
Vânzările Nestle România au crescut cu 7% în 2015, la circa 700 milioane lei

Anul 2015 a fost cel mai bun în istoria de 20 de ani a companiei pe piaţa românească, iar vânzările pe piaţa locală au înregistrat un boom după după reducerea TVA pentru alimente, la mijlocul anului trecut, a declarat marţi Herve de Froment, într-o conferinţă de presă, cu prilejul marcării a 20 de ani de prezenţă a Nestle pe piaţa locală.

În 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 645 milioane lei (circa 145 milioane euro), iar în ultimii 10 ani a investit 10 milioane de euro în extinderea capacităţii fabricii de la Timişoara (fabrica de napolitane Joe, pe care a achiziţionat-o în anul 2000).

Nestle România exportă 35% din producţia fabricii de la Timişoara în Ungaria, ţările de la Marea Adriatică, ţările mediteraneene şi, începând din acest an, Irlanda.

În portofoliul Nestle România figurează banduri precum Nescafe, Nesquik, Nespresso, Joe, KitKat, Lion, Maggi, Nirvana, Aloma, Darling, Friskies, Nestle Fitness.

Portofoliul de vânzări pe piaţa românească este unul echilibrat, toate gamele de produse deţinând ponderi importante. Prima poziţie ca vânzări este deţinută este deţinută de gama cafea şi băuturi, urmată de produsele alimentare pentru copii, cereale, produsele pentru prepararea mâncării (gama Maggi).

Compania este lider de piaţă la produsele pentru nutriţia copiilor – cotă de piaţă 59,3%, cereale – 46,9%, produse pentru prepararea mâncărurilor – 40,5%, cafea instant – 34,2%.

Gigantul elveţian Nestle este cea mai mare companie de nutriţie din lume, cu o istorie de 150 de ani. Nestle are un portofoliu de 2.000 de branduri, 335.000 de angajaţi, 436 de fabrici în 85 de ţări, îşi vinde produsele în 189 de ţări, iar în 2015 a înregistrat o cifră de afaceri de 88,8 miliarde franci elveţieni.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...