Vânzările Porsche în România au crescut cu 35% în anul 2012

Vânzările de automobile Porsche în România s-au cifrat în anul 2012 la 138 de unităţi, în creştere cu peste 35% faţă de anul 2011, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES de compania Porsche Inter Auto, importator şi distribuitor exclusiv în România al mărcii germane de lux.
Economica.net - mar, 15 ian. 2013, 14:14
Vânzările Porsche în România au crescut cu 35% în anul 2012

‘2012 s-a dovedit a fi un an foarte bun pentru segmentul automobilelor de lux din România. Pentru Porsche, anul trecut a reprezentat al doilea cel mai bun an din istorie, după recordul de vânzări din perioada de boom 2007-2008’, a precizat Dana Cortina, director general Porsche Inter Auto România.

După ce anul 2011 a marcat ieşirea din criză pentru producătorul de automobile sport de lux, Porsche reuşind să fie prima marcă auto din România care a revenit la performanţele anterioare anului 2009 cu rezultate peste aşteptări, 2012 a confirmat ascensiunea mărcii în topul preferinţelor clienţilor români. Modelul Cayenne a înregistrat cea mai importantă creştere în materie de vânzări, cu 102 modele comercializate şi 48% creştere faţă de anul 2011. Şi modelul Carrera a avut un volum în creştere cu 45% faţă de anul trecut.

‘Pentru 2013 avem obiective şi mai ambiţioase, şi anume să ne impunem un nou record propriu de vânzări, cu peste 150 de automobile livrate până la finalul anului. Numeroasele lansări pe care le pregătim clienţilor noştri în acest an, pe lângă cele două deja anunţate – modelele Cayenne S Diesel şi Cayman – ne determină să fim optimişti cu privire la perioada ce urmează.’, a mai spus Dana Cortina.

La nivel mondial, Porsche a înregistrat rezultate spectaculoase, reuşind să depăşească recordul absolut obţinut în anul precedent. Producătorul german a livrat 141.075 de automobile, cu 18,7% mai multe decât în 2011. De altfel, în ultimii 3 ani, producătorul de maşini sport din Stuttgart şi-a crescut numărul de automobile livrate clienţilor cu 83,9%.

Porsche Inter Auto România face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reţeaua globală de retail a mărcilor Holdingului Porsche din Salzburg. Reţeaua Porsche Inter Auto România comercializează, prin intermediul celor 5 centre auto, şi automobile Volkswagen, Skoda, Audi şi SEAT.

Pentru marca Porsche, compania comercializează pe piaţa autohtonă modelele 911 Carrera, Boxster, Cayman, Panamera şi Cayenne.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...