Vânzările Porsche vor depăşi pentru prima dată 200.000 de unităţi în 2015

Vânzările producătorului german de maşini de lux Porsche vor depăşi pentru prima dată 200.000 de unităţi în 2015, cu trei ani înainte de termenul vizat anterior, ca urmare a cererii puternice pentru SUV-ul compact Macan, a declarat directorul general al companiei, Matthias Mueller.
Economica.net - mar, 11 feb. 2014, 15:16
Vânzările Porsche vor depăşi pentru prima dată 200.000 de unităţi în 2015

Macan va fi introdus la vânzare mai târziu pe parcursul acestui an.

„Transferăm genele brandului Porsche pe un nou segment de piaţă. Porsche va rămâne un producător de maşini premium foarte exclusiviste”, a declarat Mueller marţi, la un eveniment organizat pentru a marca startul producţiei la fabrica din Leipzig, Germania.

Compania, parte a grupului german Volkswagen, este pregătită să crească producţia Macan peste nivelul planificat de 50.000 de unităţi, dacă cererea va depăşi oferta, a spus Mueller, citat de Bloomberg.

În unele ţări europene, Porsche a primit comenzi pentru toate modelele Macan alocate, iar perioada de aşteptare în Germania este de până la opt luni, a afirmat directorul de vânzări, Bernhard Maier.

Macan, în concurrenţă cu BMW X3, Mercedes GLK şi Range Rover Evoque, va deveni probabil cel mai popular model al Porsche anul următor. SUV-urile vor reprezenta majoritatea vânzărilor, potrivit estimărilor IHS Automotive.

Porsche se aşteaptă la o creştere robustă a vânzărilor de SUV-uri premium în următorul deceniu, a spus Mueller.

„Este probabil maşina potrivită la momentul potrivit”, a declarat Ian Fletcher, analist la IHS.

Porsche ar putea depăşi pragul de 200.000 de maşini chiar din acest an, la vânzări de peste 45.000 de modele Macan, estimează Fletcher.

Macan şi Cayenne, mai lung cu 16,5 centimetri, sunt aşteptate să genereze 64% din livrările Porsche anul următor, în timp ce vânzările de maşini sport ar urma să scadă la 24%, potrivit IHS.

Vânzările totale ale Porsche au crescut cu 15% anul trecut, la nivelul record de 162.145 unităţi, susţinute de dublarea cererilor pentru modelele Boxster şi Cayman. În ianuarie, creşterea a încetinit la 1,4%.

Cererea este aşteptată să revină în a doua jumătate a anului, odată cu intrarea în ofertă a Macan. Modelul va fi introdus la vânzare în Germania pe 5 aprilie. Preţul de pornire, de 57.930 euro pentru versiunea Macan S cu 340 de cai putere, este cu circa 25% mai mic faţă de un SUV Cayenne echipat similar.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...