1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Vânzările Praktiker în România au scăzut cu 10% în primul semestru

Vânzările nete ale retailerului de bricolaj Praktiker în România au scăzut cu 9,8% în primul semestru, la 61,9 milioane de euro, ca urmare a condiţiilor economice dificile, care afectează cererea în regiune, a anunţat, joi, grupul german.

 
26 iul, 2012 | Mediafax

În termeni comparabili, declinul a fost de 10,2%, potrivit raportului financiar al Praktiker.

"Reticenţa consumatorilor s-a menţinut în majoritatea statelor din Europa de Est şi de Sud-Est, ca urmare a condiţiilor economice în continuare dificile. Această situaţie a afectat în principal ţări precum Grecia, România şi Polonia, care tradiţional au o contribuţie substanţială la vânzările consolidate", se arată în raport.

În trimestrul al doilea, vânzările Praktiker în România au coborât cu 9,4%, la 38,9 milioane de euro. În termeni comparabili, scăderea a fost de 9,6%.

"Condiţiile economice s-au menţinut dificile, mai ales pentru ţările cheie pentru Praktiker Grecia, Polonia şi România", notează Praktiker, referitor la trimestrul al doilea.

Numărul de magazine al retailerului în România a stagnat la 27.

La nivel de grup, vânzările nete au coborât cu 4,5% în primul semestru, la 1,55 miliarde de euro, în timp ce în trimestrul al doilea au scăzut cu 7,3%, la 887 milioane de euro, ca urmare a vremii nefavorabile din aprilie şi a continuării problemelor macroeconomice pe pieţe internaţionale importante pentru Praktiker.

Grupul şi-a diminuat puternic pierderile calculate înainte de dobânzi, taxe şi amortizare (EBITA), ca urmare a reducerii impactului negativ al unor efecte extraordinare, care au afectat rezulatele de anul trecut. Praktiker a avut o pierdere de 70,7 milioane de euro în primul semestru, faţă de 143,5 milioane de euro în prima jumătate a anului trecut. La trimestru, pierderea EBITA a coborât de la 72 milioane de euro anul trecut la 8,6 milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO