Duster, nava amiral de la Renault. Vânzările au crescut cu 3,2%, în 2014

Grupul auto francez Renault a anunţat luni că, în 2014, vânzările sale de autoturisme şi autoutilitare au crescut cu 3,2% până la 2,712 milioane vehicule, în condiţiile în care vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 19,1% până la 511,465 unităţi, informează un comunicat de presă.
Economica.net - lun, 19 ian. 2015, 12:07
Duster, nava amiral de la Renault. Vânzările au crescut cu 3,2%, în 2014

Cel mai bine vândut vehicul Renault din 2014 a fost SUV-ul Duster, comercializat atât sub marca Renault cât şi Dacia, 395.000 de exemplare din acest model fiind vândute anul trecut. Urmează Renault Clio (379.000 unităţi) şi Logan, vândut sub ambele mărci, cu 235.000 de unităţi vândute, scrie Agerpres.

Peste jumătate (1,46 milioane de unităţi) din autovehiculele vândute anul trecut de grupul Renault au fost comercializate în Europa, regiune unde vânzările au crescut cu 12,5%, în timp ce în restul lumii vânzările au scăzut cu 5,9%, în urma unui declin de 10,7% a vânzărilor în cele două Americi şi a unei scăderi de 9,2% în Africa, Orientul Mijlociu şi India.

‘În 2014, vânzările Renault au crescut cu 3,2% până la 2,7 milioane unităţi iar compania a controlat 10% din piaţa din Europa’, a declarat vice-preşedintele pentru vânzări şi marketing de la Renault, Jérôme Stoll.

În ceea ce priveşte estimările pentru 2015, Renault se aşteaptă ca piaţa auto mondială să înregistreze o creştere modestă de 2% comparativ cu 2014, Europa va înregistra o creştere cuprinsă între 1 şi 2% iar piaţa franceză va rămâne stabilă.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din Europa arată ...