Vânzările Ropharma au stagnat în primul semestru la 206 milioane lei

Vânzările distribuitorului de medicamente Ropharma Braşov (RPH), controlat de omul de afaceri Mihai Miron, au stagnat în primul semestru al anului, la 206,3 milioane lei (47 milioane euro), iar profitul a scăzut cu 6%, la 3 milioane lei (683.000 euro).
Economica.net - mar, 13 aug. 2013, 12:41
Vânzările Ropharma au stagnat în primul semestru la 206 milioane lei

În ianuarie-iunie anul trecut vânzările Ropharma au fost de 206,2 milioane lei, iar profitul de 3,2 milioane lei.

„În semestrul unu din anul 2013, datorită condiţiilor dificile ale pieţei de medicamente generate de situaţia financiară a sistemului de sănătate, societatea s-a concentrat pe vânzarea prin farmaciile proprii, acordând o mai mare atenţie încasărilor de la clienţii farmacii particulare”, se arată într-un raport al companiei.

Potrivit sursei citate, 71,5% din vânzări s-au realizat prin farmaciile proprii şi 28,5% prin distribuţie.

Ropharma are două unităţi de producţie în Târgu Mureş şi Chişinău, unde fabrică suplimente alimentare şi medicamente sub brandurile Activit, Vitalact, Resveravit, Paducel şi Glykofit. Compania de distribuţie are cinci depozite şi 1.200 de farmacii client, iar partea de retail este reprezentată de 116 de farmacii.

În ceea ce priveşte vânzările de produse din portofoliul de producţie proprie, acestea s-au situat la 6,55 milioane lei la şase luni, în creştere cu 12,5%.

Societatea s-a poziţionat pe locul nouă ca distribuitor pentru piaţa de retail, şi pe cinci în topul lanţurilor de farmacii. Competitorii Ropharma pe piaţa de distribuţie de medicamente sunt Mediplus, Polisano, Fildas, Farmexim, Farmexpert şi Europharm.

Potrivit celor mai recente raportări de la BVB, omul de afaceri Mihai Miron deţine indirect 32,24% din acţiunile Ropharma. Prin Rimia Investments, el controlează 14,71% din acţiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals 17,53%.

Arrow Pharmaceuticals, firmă înregistrată în SUA, controlează 31,29% din acţiunile Ropharma.

În acţionariatul Ropharma se regăseşte şi fondul de pensii AZT Viitorul Tău – Allianz, care are 5,87% din titluri, iar fondul de Pensii Administrat Privat ING are 4,99%.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...