1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Vânzările Smithfield România au crescut cu 23% în anul fiscal 2012

Vânzările Smithfield Foods România au crescut cu 23% în anul fiscal 2012, încheiat în luna aprilie, de la 199 milioane de dolari în anul anterior la 245,8 milioane de dolari, după ce subsidiara a reluat exporturile de carne de porc către alte state UE, ptrivit datelor grupului american.

21 iun, 2012 | Mediafax

În intervalul analizat, profitul operaţional a coborât cu 14%, de la 9,2 milioane de dolari la 7,9 milioane de dolari.

"Vânzările şi profitul operaţional la operaţiunile de carne proaspătă din România au fost influenţate pozitiv de aprobarea primită de Smithfield pentru exportul produselor din carne de porc din România în alte state UE. Activităţile pentru producerea de carne proaspătă şi cele de creştere a porcilor au înregistrat o îmbunătăţire a rezultatelor operaţionale. Totuşi, aceste îmbunătăţiri au fost anulate de avansul pierderilor din activităţile de distribuţie şi de un impact negativ de 8,4 milioane de dolari din cauza expunerii faţă de cursul de schimb", se arată într-un raport al Smithfield Foods.

Din cauza problemelor cu pesta porcină, CE a interzis din 2003 exporturile României de carne de porc şi produse din carne de porc de provenienţă românească. Acestea au fost reluate la începutul acestui an după o decizie pozitivă a CE.

Grupul se aşteaptă ca rezultatele operaţiunilor pentru producerea cărnii din România să se îmbunătăţească şi în anul fiscal 2013, susţinute de dreptul de a exporta în UE.

La nivel de grup, Smithfield a raportat vânzări record de 13,1 miliarde de dolari, în urcare cu 7%, şi profit net de 361 milioane de dolari, al doilea cel mai bun din istoria grupului. Cel mai mare profit a fost înregistat în anul fiscal 2011, când Smithfield a raportat un câştig de 521 milioane de dolari.

Grupul american a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO