Vânzările Unilever au crescut în T2, dar sub estimările analiştilor

Vânzările Unilever, al doilea mare producător de bunuri de larg consum din lume, au fost sub estimările analiştilor în trimestrul doi din 2014, deoarece expansiunea pe pieţele emergente a continuat să încetinească, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 24 iul. 2014, 08:16
Vânzările Unilever au crescut în T2, dar sub estimările analiştilor

Grupul anglo-olandez Unilever a anunţat creşterea vânzărilor de bază (care exclud achiziţiile şi fluctuaţiile valutare) cu 3,8% în perioada aprilie-iunie 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 4,3%. În primele trei luni din 2014, vânzările au urcat cu 3,6%.

Şeful companiei, Paul Polman, a extins divizia de produse de îngrijire personală, cea mai profitabilă şi cea mai mare din cadrul Unilever.

În mai, Unilever a anunţat vânzarea brandurilor de sosuri Ragu şi Bertolli din America de Nord grupului nipon Mizkan, pentru 2,15 miliarde de dolari. Ragu este cel mai bine vândut sos de paste din SUA.

Conform datelor Unilever, cele două afaceri au vânzări anuale combinate de 600 milioane de dolari. Tranzacţia include şi preluarea fabricii de procesare a sosurilor din Owensboro, statul Kentucky, dar şi o fabrică de procesare a roşiilor din Stockton, statul California.

Volumul bunurilor vândute în trimestrul doi din 2014 a urcat cu 1,9%, sub estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 2,5%.

‘Pieţele noastre au avut o evoluţie dificilă şi ne-am confruntat cu încetinirea de pe pieţele emergente, în timp ce pieţele dezvoltate încă nu se redresează’, a afirmat, miercuri, Paul Polman.

Acţiunile Unilever au scăzut, miercuri, cu 0,5%, la 32,28 euro, la bursa de la Amsterdam. Anul acesta titlurile companiei au urcat cu 10%.

Recent, Unilever a avertizat că va reduce numărul de produse comercializate cu 30% până la sfârşitul lui 2014, pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa şi pentru a face faţă efectelor încetinirii economiei globale. Compania este afectată de încetinirea economică de pe pieţele emergente, de unde obţine peste jumătate din vânzări în ţări, precum India şi China.

Pentru a deveni mai eficient, grupul anglo-olandez va concedia aproximativ 2.000 de angajaţi şi va continua să-şi ajusteze portofoliul de produse. Unilever se va concentra pe cele mai mari branduri ale sale, inclusiv pe cele 15 care generează venituri anuale de peste un miliard de euro fiecare.

Compania este prezentă în peste 100 de ţări, iar pe piaţa românească din anul 1995. Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă – România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Moldova.

Compania are 163.000 de angajaţi, iar în 2009 volumul vânzărilor a atins 40 de miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...