Vânzările Unilever au crescut în T2, dar sub estimările analiştilor

Vânzările Unilever, al doilea mare producător de bunuri de larg consum din lume, au fost sub estimările analiştilor în trimestrul doi din 2014, deoarece expansiunea pe pieţele emergente a continuat să încetinească, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 24 iul. 2014, 08:16
Vânzările Unilever au crescut în T2, dar sub estimările analiştilor

Grupul anglo-olandez Unilever a anunţat creşterea vânzărilor de bază (care exclud achiziţiile şi fluctuaţiile valutare) cu 3,8% în perioada aprilie-iunie 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 4,3%. În primele trei luni din 2014, vânzările au urcat cu 3,6%.

Şeful companiei, Paul Polman, a extins divizia de produse de îngrijire personală, cea mai profitabilă şi cea mai mare din cadrul Unilever.

În mai, Unilever a anunţat vânzarea brandurilor de sosuri Ragu şi Bertolli din America de Nord grupului nipon Mizkan, pentru 2,15 miliarde de dolari. Ragu este cel mai bine vândut sos de paste din SUA.

Conform datelor Unilever, cele două afaceri au vânzări anuale combinate de 600 milioane de dolari. Tranzacţia include şi preluarea fabricii de procesare a sosurilor din Owensboro, statul Kentucky, dar şi o fabrică de procesare a roşiilor din Stockton, statul California.

Volumul bunurilor vândute în trimestrul doi din 2014 a urcat cu 1,9%, sub estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 2,5%.

‘Pieţele noastre au avut o evoluţie dificilă şi ne-am confruntat cu încetinirea de pe pieţele emergente, în timp ce pieţele dezvoltate încă nu se redresează’, a afirmat, miercuri, Paul Polman.

Acţiunile Unilever au scăzut, miercuri, cu 0,5%, la 32,28 euro, la bursa de la Amsterdam. Anul acesta titlurile companiei au urcat cu 10%.

Recent, Unilever a avertizat că va reduce numărul de produse comercializate cu 30% până la sfârşitul lui 2014, pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa şi pentru a face faţă efectelor încetinirii economiei globale. Compania este afectată de încetinirea economică de pe pieţele emergente, de unde obţine peste jumătate din vânzări în ţări, precum India şi China.

Pentru a deveni mai eficient, grupul anglo-olandez va concedia aproximativ 2.000 de angajaţi şi va continua să-şi ajusteze portofoliul de produse. Unilever se va concentra pe cele mai mari branduri ale sale, inclusiv pe cele 15 care generează venituri anuale de peste un miliard de euro fiecare.

Compania este prezentă în peste 100 de ţări, iar pe piaţa românească din anul 1995. Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă – România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Moldova.

Compania are 163.000 de angajaţi, iar în 2009 volumul vânzărilor a atins 40 de miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în București este de 23%
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în București este de 23%
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că ponderea persoanelor vaccinate împotriva......
STB, obligată în instanță să cumpere tramvaie de la Pașcani, deși Nicușor Dan s-a opus achiziției
STB, obligată în instanță să cumpere tramvaie de la Pașcani, deși Nicușor Dan s-a opus achiziției
Societatea de Transport București (STB) este obligată să continue licitația pentru 40 de tramvaie de 18 metri, în urma ...
CCR: Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului grav bolnav şi după vârsta de 16 ani
CCR: Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului grav bolnav şi după vârsta de 16 ani
Curtea Constituţională a României a admis, marţi, o sesizare a Avocatului Poporului şi a decis că, în cazul copilului ...
Trenuri inter-regionale noi în România: ARF a primit oferte de la Alstom și asocierea CRRC  – Astra Vagoane Călători
Trenuri inter-regionale noi în România: ARF a primit oferte de la Alstom și asocierea CRRC – Astra Vagoane Călători
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a primit două oferte la licitația pentru 20 de trenuri inter-regionale, cu ...