Vânzările Volkswagen au atins un nou record

Grupul auto german Volkswagen AG a anunţat vineri că în primele luni ale acestui an a vândut mai multe autovehicule decât în întreaga perioadă a anului trecut, în condiţiile în care progresele realizate pe pieţele din America de Nord şi Asia au compensat scăderile înregistrate în Europa Occidentală, transmite AP.
Economica.net - sâm, 15 dec. 2012, 14:11
Vânzările Volkswagen au atins un nou record

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, precum producătorii de automobile VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi producătorii de camioane MAN şi Scania.

Grupul Volkswagen (cel mai mare constructor auto din Europa) a precizat că în perioada ianuarie-noiembrie 2012 a vândut un număr de 8,29 milioane autovehicule, în creştere cu 10,4% comparativ cu perioada similară a anului trecut şi cu 8,6% mai mult decât cele 8,16 milioane unităţi vândute în întregul an 2011. În timp ce vânzările pe piaţa din Europa Occidentală au scăzut cu 6%, pe piaţa din America de Nord vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 26,1% iar în Asia-Pacific au crescut cu 19,5%.

Cu toate acestea, Volkswagen ‘se pregăteşte pentru un an 2013 foarte dificil, având în vedere continuarea situaţiei dificile de pe unele pieţe europene’, a declarat directorul de vânzări de la Volkswagen, Christian Klingler.

Recent, Volkswagen a anunţat că va investi peste 50 de miliarde de euro în următorii trei ani, în cadrul strategiei sale de a-şi detrona rivalul General Motors Co. de pe poziţia de cel mai mare constructor auto din lume până în 2018 cel mai târziu.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...