1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 20 º

News

Vânzările Volkswagen au crescut cu 5,5% în prima jumătate a anului, susţinute de piaţa din China

Vânzările Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, au crescut cu 5,5% în prima jumătate a anului, la 4,7 mlioane de autoturisme, în pofida crizei din Europa şi alte regiuni ale lumii, rezultatul grupului german fiind susţinut de evoluţia bună înregistrată în China.

12 iul, 2013 | Mediafax

Între pieţele din afara Europei, cele mai mari creşteri ale vânzărilor au fost consemnate în China şi America de Nord, a anunţat grupul, citat de Deutsche Welle.

Astfel, livrările în China au urcat cu 18,7%, iar cele din America de Nord cu 12,3%, contribuind la rezultate descrise drept satisfăcătoare de şeful divizie de vânzări a Volkswagen, Christian Klingler.

Producătorul auto şi-a îmbunătăţit rezultatele în prima jumătate a anului, chiar dacă situaţia economică a afectat piaţa de autovehicule, a spus Klingler.

În primele şase luni, livrările în Europa au coborât cu 3,5%, la 1,87 milioane de unităţi, întrucât multe ţări, mai ales din zona euro, se află în recesiune.

Volkswagen a anunţat vineri că vrea să deschidă cinci fabrici noi în China în acest an. Fabricile fac parte din planul de investiţii al grupului, care vizează deschiderea a şapte noi facilităţi de producţie de maşini şi componente în statul asiatic.

În prezent, Volkswagen produce 20 de modele sub brandurile Volkswagen, Skoda şi Audi în China. Până în 2015, grupul vrea să producă în China 30 de modele.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO