Vasile Blaga a fost revocat. Crin Antonescu, noul președinte al Senatului

Şedinţa Senatului pentru revocarea din funcţie a lui Vasile Blaga a început, marţi, la ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa fiind condusă de către vicepreşedintele forului legislativ Ioan Chelaru (PSD).
Economica.net - mar, 03 iul. 2012, 14:51
Vasile Blaga a fost revocat. Crin Antonescu, noul președinte al Senatului

Chelaru a menţionat că preşedintele Senatului nu poate conduce şedinţa în care se discută revocarea sa.

Ioan Chelaru a precizat că într-o şedinţă a Biroului permanent care a avut loc în urmă cu 25 de minute s-a stabilit ca el să conducă şedinţa.

El a precizat că şi-au înregistrat prezenţa 71 din 124 de senatori, cvorumul fiind îndeplinit.

Senatorii PDL nu sunt prezenţi, cu excepţia lui Alexandru Pereş.

Ordinea de zi care cuprinde revocarea din funcţie a lui Vasile Blaga şi numirea unui nou preşedinte al Senatului a fost aprobată cu 69 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”.

Crin Antonescu, ales preşedinte al Senatului 

 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului. Antonescu a fost ales cu 73 de voturi „pentru”, iar un vot a fost anulat. Votul a fost secret, pe buletine.
Urmează o şedinţă a Biroului permanent al Senatului.

Oltean: Vom contesta deîndată la CCR revocarea din funcţie a lui Blaga


Deputatul PDL Ioan Oltean a spus marţi că revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului este „abuzivă, cu încălcarea prevederilor constituţionale”, iar PDL va face deîndată o plângere la Curtea Constituţională.

„În subsidiarul plângerii la CCR, Vasile Blaga va face o plângere penală pentru că vicepreşedintele Senatului, care s-a substituit calităţii de preşedinte, a făcut-o cu de la sine putere. Doar preşedintele poate să desemneze pe unul dintre vicepreşedinţi pentru a conduce lucrările Biroului permanent, numai preşedintele poate să convoace o şedinţă de Birou permanent. Iată că suntem în situaţia în care unul dintre vicepreşedinţii Biroului permanent s-a substituit calităţilor şi atribuţiilor preşedintelui săvârşind o infracţiune extrem de gravă şi în paralel ne vom adresa şi organelor de cercetare pe această problemă”, a mai spus Oltean.

El a adăugat că în acestă ‘sarabandă a ilegalităţilor fără precedent, a abuzurilor săvârşite de către USL’ există posibilitatea ca şi la Camera Deputaţilor să se întâmple acelaşi lucru, adică să fie revocat preşedintele.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost revocat din funcţie, marţi, în cadrul sesiunii extraordinare a Camerei superioare, cu 70 de voturi pentru şi o abţinere.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
ONRC: Peste 4.300 de firme și PFA-uri au intrat în insolvență în primele nouă luni din 2021
ONRC: Peste 4.300 de firme și PFA-uri au intrat în insolvență în primele nouă luni din 2021
Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 6,9% în ...
Parlamentul de la Chișinău a votat în favoarea instituirii stării de urgență, din cauza crizei de gaze naturale
Parlamentul de la Chișinău a votat în favoarea instituirii stării de urgență, din cauza crizei de gaze naturale
Parlamentul Republicii Moldova a decis instituirea stării de urgenţă în țară pe o perioadă de 30 de zile în contextul ...
CNSU a aprobat noile restricţii: interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, masca obligatorie peste tot, magazinele se vor închide la ora 21:00. Accesul la toate activităţile, permis doar celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală
CNSU a aprobat noile restricţii: interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, masca obligatorie peste tot, magazinele se ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, vineri, noile măsuri care vor fi luate în contextul ...