Vasile Blaga este noul preşedinte al PDL

Vasile Blaga a fost ales, sâmbătă, preşedinte al PDL, delegaţii la Convenţia Naţională extraordinară a partidului exprimând 1.197 voturi "pentru" şi 28 "împotrivă".
Economica.net - sâm, 30 iun. 2012, 12:26
Vasile Blaga este noul preşedinte al PDL

Noul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, le-a spus, sâmbătă, democrat-liberalilor, după ce a fost anunţată alegerea sa, că le mulţumeşte pentru încredere, adăugând că „nu este timp pentru prea multe vorbe”.

„Vă mulţumesc pentru încredere. Vă spun drept: nu este timp de prea multe vorbe. Alături de echipa pe care o veţi vota intrăm într-o etapă nouă. Vom adăuga istoriei noastre tot ce este necesar pentru un PDL al anului 2012. Un PDL lider al dreptei româneşti, un PDL catalizator. Un partid care este capabil să anime şi să inspire forţele politice ale dreptei şi energia societăţii civile” , le-a spus Blaga democrat-liberalilor reuniţi la Palatul Parlamentului.

Blaga a mai spus că „PDL deschide porţile tuturor celor care cred în valorile dreptei, într-o Românie a meritului şi adevărului, într-o Românie europeană”.

„Trăim într-o perioadă dificilă, o perioadă foarte gravă. Aşa cum aţi observat cu toţii, de două luni încoace de la instalarea guvernului Ponta, democraţia şi legalitatea sunt serios ameninţate de acţiunile Guvernului USL”, a adăugat Blaga, care le-a propus delegaţilor adoptarea unei rezoluţii.

UPDATE 14:30 Delegaţii la Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL au început votul pentru alegerea celor patru prim-vicepreşedinţi ai partidului şi a secretarul general al partidului.

Noul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a deschis lucrările CNC.

El le-a propus delegaţilor ca persoanele care candidează la funcţiile de prim-vicepreşedinte şi secretar general să nu mai ţină discursuri de prezentare. Participanţii la reuniune au aprobat propunerea lui Blaga.

Vasile Blaga a enumerat candidaţii şi apoi a anunţat că se trece la vot, exprimându-şi totodată speranţa ca lucrările să meargă mai repede.

Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte candidează Mihai Stănişoară, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu.

La funcţia de secretar general candidează Gheorghe Flutur.

UPDATE 14:24 Rezultatul votului din Convenţia extraordinară a PDL pentru alegerea preşedintelui partidului a fost anunţat oficial.

Vasile Blaga a primit cu ocazia anunţului oficial, de la fostul lider al partidului Emil Boc, un afiş înrămat al PDL.

Boc a dat mâna cu Vasile Blaga şi l-a felicitat pentru alegerea sa la şefia partidului şi i-a înmânat un afiş electoral al PDL inscripţionat: „Votează. PD-L Ţine cu tine”.

Totodată, Daniel Buda a fost ales preşedintele Comisiei de etică, litigii şi integritate cu 788 de voturi „pentru”, iar Gheorghe Albu a fost validat preşedinte al Comisiei de revizie şi control cu 1134 de voturi „pentru” şi 46 de voturi „împotrivă”.

UPDATE 13:57 Elena Udrea s-a declarat surprinsă, sâmbătă, în pauza destinată votului la Convenţia Extraordinară a PDL, că în echipa lui Vasile Blaga sunt şi candidaţi care au fost perdanţi în alegerile locale.

UPDATE 13:20 Deputatul PDL Theodor Paleologu a declarat, sâmbătă, că, dacă ar fi prezentat o moţiune la Convenţia PDL, aceasta s-ar fi numit „Leonida la Termopile” şi le-a cerut democrat-liberalilor să nu-l voteze pentru vreo funcţie, arătând că el nu este un greu sau un brand al partidului.

UPDATE 13:03 Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Convenţia extraordinară a partidului, că „Victor Ponta nu doar a plagiat, l-a plagiat şi în comportament pe Adrian Năstase, pentru că PSD nu are nicio limită, nici în ilegalitate, nici în imoralitate”.

UPDATE 12:52 Delegaţii la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL au început să voteze preşedintele partidului, singurul candidat fiind Vasile Blaga.

Delegaţii votează pe buletine. Ei votează în ordine alfabetică, simultan pe toate judeţele.

La finalul votului, vor fi anunţate rezultatele şi vor ţine discursuri preşedintele ales şi Emil Boc, în calitate de fost preşedinte.

Acesta va marca momentul încheierii Convenţiei Naţionale şi începerea lucrărilor Consiliului Naţional de Conducere, sub coordonarea lui Vasile Blaga. CNC îi va alege pe ceilalţi membri ai conducerii PDL.

UPDATE 12:25 Candidatul la funcţia de preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Convenţia Naţională, că democrat-liberalii îi cer demisia premierului Victor Ponta, invocând situaţia plagiatului care ar fi fost comis de acesta.

UPDATE 12:12 Europarlamentarul PDL Cristian Preda candidat la funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, a declarat, sâmbătă, la Convenţia Naţională, că PDL trebuie să opună USL o Uniune Democrat Liberală, din care să facă parte Mihai Răzvan Ungureanu, şi să se traducă într-o „federaţie a oamenilor liberi”.

UPDATE 11:44 Democrat-liberalul Gheorghe Flutur a declarat, sâmbătă, la Convenţia PDL, că reprezentanţii USL au început cu stângul şi „guvernează dându-şi cu stângul în dreptul” şi că USL „face restauranţie, loveşte în statul de drept şi se ocupă de răzbunări politice”.

UPDATE 11:16 Boc: Au fost probleme de comunicare, dar în război prima grijă nu e să ai pantalonii călcaţi la dungă

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc a susţinut, sâmbătă, la momentul prezentării raportului ca lider al partidului, că PDL a avut probleme de comunicare cât a fost la guvernare, dar a susţinut că „prima grijă în război” nu a fost de a avea „pantalonii călcaţi la dungă”.

Boc a reiterat că PDL a fost partidul care şi-a asumat trecerea României prin criza economică şi asigurarea stabilităţii financiare prin măsuri nepopulare.

„Nu înseamnă că tot ce am făcut a fost perfect şi fără greşeală, puteau fi făcute lucruri mai bune, se putea comunica mai bine (…), dar atunci când eşti pe frontul de război prima grijă nu este să ai pantalonii călcaţi la dungă sau să-ţi fie lustruiţi pantofii”, a susţinut Boc.

„Actuala guvernare socialistă vorbeşte de stabilitatea economică a ţării, vă asigur că această stabilitate nu a adus-o nici domnul Ponta, nici domnul Antonescu, ea a fost adusă de PDL”, a mai declarat fostul lider democrat-liberal.

Boc a mai susţinut că USL a dat dovada populismului prin faptul că s-a ajuns să voteze chiar reprezentanţii Uniunii împotriva propriei propuneri de revenire la pensiile şi salariile din 2010. „Ce au făcut de când au venit la guvernare? Niciuna dintre măsurile populiste pe care le-au propus nu le-au realizat”, a spus Boc.

Totodată, el a afirmat că democrat-liberalii trebuie să fructifice faptul că şi-au asumat reponsabilitatea guvernării pe timp de criză şi implementarea unor măsuri care îşi vor face simţite efectele pe termen lung. „PDL trebuie să-şi menţină linia reformatoare (…), trebuie să-şi fructifice avantajele şi să rămână un partid reformator”, şi-a încheiat fostul premier intervenţia din debutul Convenţiei extraordinare a PDL.

UPDATE 11:03 Candidatul la funcţia de preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Convenţia Naţională, că în partid nu se va lucra „la grămadă, ca până acum”, ci fiecare va trebui să răspundă pentru încrederea acordată de către democrat-liberali.

Blaga a spus că vrea să revitalizeze activitatea departamentelor partidului.

„Nu vom lucra la grămadă, ca până acum, fiecare va trebui să răspundă pentru încrederea pe care i-o acordaţi”, le-a spus Blaga participanţilor la Convenţia Naţională a partidului.

El a menţionat că prima sarcină a unuia dintre cei patru prim-vicepreşedinţi care vor fi aleşi sâmbătă va fi constituirea ligii aleşilor locali ai PDL.

Vasile Blaga a avertizat că PDL îşi va apăra cu tărie aleşii locali „ameninţaţi de restauraţia socialistă”.

Blaga a susţinut că se fac presiuni asupra aleşilor locali ai partidului pentru a sta deoparte la viitoarea campanie electorală. El a adăugat că aceştia „sunt bărbaţi care vor lupta pentru PDL, pentru că îl iubesc”.

UPDATE 10: 50 Blaga: Mă angajez să fiu garantul demersului de unitate şi solidaritate în PDL

Candidatul la funcţia de preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Convenţia Naţională, că se angajează să fie garantul demersului de unitate şi solidaritate în partid, care trebuie să fie puternic şi principalul catalizator al forţelor de dreapta şi centru-dreapta.

Blaga a spus, în discursul de prezentare a moţiunii cu care candidează, că are speranţă în viitorul PDL şi încredere în „societatea dreaptă” pe care democrat-liberalii o promit cetăţenilor.

„Nu sunt omul cuvintelor înflorite. Am să vă spun direct cum văd eu partidul şi viitorul său”, a adăugat Blaga.

El a spus că este o mare onoare să candideze, dar şi o mare responsabilitate.

„Vreau un PDL unit, solidar, puternic, ataşat principiilor şi valorilor de centru-dreapta”, a precizat Vasile Blaga, adăugând că proiectul politic al partidului se adresează tuturor acelora care împărtăşesc valorile dreptei.

Blaga a arătat că PDL trebuie să fie principalul catalizator al tuturor forţelor politice de dreapta şi centru-dreapta.

„În acest moment, este necesar ca PDL să se reorganize şi să-şi onoreze aşa cum se cuvine rolul de partid de opoziţie. Nu e un demers uşor”, a mai spus Blaga.

El a menţionat că PDL are nevoie de unitate şi solidaritate.

„Mă angajez să fiu garantul acestui demers. Am dovedit că sunt un om al dialogului. Nu am fost şi nu sunt omul care să sape tranşee în partid. Şi atunci când nu mi-au convenit multe lucruri, am ales calea solidarităţii”, a adăugat Vasile Blaga.

10: 18 Reuniunea a început cu imnul partidului, „Verde-nrourat”, şi cu intonarea imnului de stat.

La tribună se află Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Mihai Stănişoară, Gheorghe Albu, Cristian Preda, Andreea Paul, Dorin Florea, Teodor Baconschi.

Potrivit lui Gheorghe Albu, preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei, sunt prezenţi 1.214 delegaţi din 1.460.

În deschiderea lucrărilor preşedintele demisionar al PDL Emil Boc urmează să prezinte un raport de activitate.

După acest moment reprezentanţii PDL vor asculta mesajul video al preşedintelui PPE, Wilfried Martens, apoi Vasile Blaga, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL, va prezenta moţiunea pentru şefia partidului, iar cinci susţinători ai acesteia vor avea discursuri.

Conform unor surse din partid, aceştia sunt Andreea Paul, Gheorghe Flutur, Cristian Preda, Dorin Florea şi Mihai Stănişoară.

Sunt prevăzute în continuare intervenţii din sală.

Apoi se va trece la vot pentru alegerea noului preşedinte al partidului, singurul candidat fiind Vasile Blaga. La finalul votului, vor fi anunţate rezultatele şi vor ţine discursuri preşedintele ales şi Emil Boc, în calitate de fost preşedinte.

Acesta va marca momentul încheierii Convenţiei Naţionale şi începerea lucrărilor Consiliului Naţional de Conducere, sub coordonarea lui Vasile Blaga. CNC îi va alege pe ceilalţi membri ai conducerii PDL.

Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte candidează Mihai Stănişoară, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu.

La funcţia de secretar general candidează Gheorghe Flutur.

Aceştia îşi vor prezenta candidaturile, după care se va trece la vot.

Ulterior vor fi prezentate candidaturile pentru cele 15 posturi de vicepreşedinte şi pentru trezorier.

Pentru funcţia de trezorier candidează Ion Ivaşcu.

La funcţiile de vicepreşedinte şi-au depus candidaturile: Sulfina Barbu, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Sebastian Bodu, Cristian Boureanu, William Brânză, Costică Canacheu, Edward Honorius Circa, Irinel Cristu, Constantin Dumitru, Eduard Finkelstein, Tinel Gheorghe, Mircea Hava, Traian Igaş, Petru Luhan, Mircea Marin, Jean Marian Marinescu, Iliuţă Mihaela, Constantin Ostaficiuc, Andreea Paul, Cristian Petrescu, Aurelian Florin Popescu, Cezar Preda, Silviu Prigoană, Radu F. Alexandru, George Scripcaru, Bucur Ştefan Stoica, Alin Tişe, Alin Silviu Trăşculescu, Raluca Turcan, Sever Cotoi Voinescu.

În final vor fi aleşi cei 14 secretari executivi şi cei trei secretari generali adjuncţi.

La funcţia de secretar executiv şi-au depus candidaturile: Vasile Borş, Constantin Cerbulescu, Gigi Christian Chiru, Edward Honorius Circa, Constantin Cristian Poteraş, Florin Dragoş David, Oliviu Dorin Gligor, Constantin Dumitru, Eduard Finkelstein, Cristian Daniel Florian, George Ionescu, Tinel Gheorghe, Gheorghe Groza, Mihai Dan Marian, Marian Zlotea, Jean Marian Marinescu, Marius Rogin, Iliuţă Mihaela, Mircea Marin, Petru Luhan, Augustin Alin Popoviciu, Ion Ruşet, Sebastian Bodu, Adrian Vasile Silaşi, Florin Simion, Theodor Paleologu, Silviu Alin Trăşculescu, Victor Tarhon, William Brânză.

Pentru posturile de secretar general adjunct candidează: Ioan Bălan, Bogdan Cantaragiu, Ion Dumitrel, Alin Augustin Popoviciu, Cristian Daniel Florian.

La final, Vasile Blaga va susţine o conferinţă de presă.

 

Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea, aleşi prim-vicepreşedinţi PDL

Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea au fost aleşi, sâmbătă, în cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi PDL.

Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte au candidat Mihai Stănişoară, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu.

Cezar Preda a obţinut cele mai multe voturi, respectiv 926. Acesta a fost urmat de Dorin Florea – 881 de voturi, Cristian Preda – 872 de voturi şi Mihai Stănişoară – 751 de voturi.

De asemenea, Teodor Baconschi a obţinut 382 de voturi, iar Theodor Paleologu – 364 de voturi, aceştia pierzând competiţia.

În funcţia de secretar general a fost ales Gheorghe Flutur.

Te-ar mai putea interesa și
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius din România
Tribul Bakofeng, care are una dintre cele mai mari rezerve de platină din Africa, își vinde partea din mallurile Iulius ...
RMH Property (RMH), o subsidiară a RMB Holdings, și al cărei cel mai mare acționar este fondul de investiții Royal Bakofeng Holdings Limited, deținut de tribul Bafokeng din Africa de Sud, a......
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Moscova expulzează opt diplomați greci, din cauza livrărilor de arme făcute de Atena către Ucraina
Rusia a anunţat luni expulzarea a opt diplomaţi greci, în special din cauza livrărilor de echipament militar din Grecia ...
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene
Guvernul a adoptat în şedinţa de luni noi reglementări pentru descentralizarea fondurilor europene şi stabilirea cadrului ...
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuțiile CNCAV vor fi preluate integral de Ministerul Sănătății
Atribuţiile Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi preluate ...