Vastint, divizia imobiliară a IKEA, cumpără un nou teren în București

Dezvoltatorul imobiliar Vastint, care are același acționar ca retailerul IKEA, cumpără un nou teren în București. Vânzătorul este dezvoltatorul Reds, parte din grupul Ellakator, potrivit SeeNews.com. 
Andrada Ghira - mar, 26 ian. 2021, 05:48
Vastint, divizia imobiliară a IKEA, cumpără un nou teren în București

Acționarii dezvoltatorul grec Reds, parte din grupul Ellaktor, au decis vânzarea unui teren în București către Vastint pentru suma de 11,4 milioane de euro. Terenul se află în apropierea proiectului Vastint, Timpui Noi Square, aflat în dezvoltare. 

Reds și-a autorizat consiliul director să ia toate măsurile necesare pentru a finaliza vânzarea terenului de aproape 8.000 de mp din București, a anunțat compania la Bursa de la Atena săptămâna trecută.

Localizat pe Splaiul Unirii, terenul este deținut prin Profit Construct, parte din tranzacție. În 2015, grecii au anunțat investiții de 80 de milioane de euro în zonă pentru dezvoltarea unui proiect mixt ce include hotel, clădiri de birouri, spații de retail și apartamente. 

Acest teren face parte din fosta fabrică de încălțăminte Dâmbovița, și vine în completarea celeilalte părți, de 9.000 de mp, pe care Vastint a cumpărat-o în 2019, de la antreprenorii Pușa și Andrew Hack, care dețin brandul de mobilă Exotique, și familia Bâtlan, proprietară a brandului de încălțăminte Musette, potrivit Profit.ro.

Recent, grecii de la Ellaktor au mai vândut terenul de 28.000 de mp al fostei fabrici Inscut către Liviu Tudor, potrivit Ziarului Financiar. 

Reds este activă pe piețele din Grecia și România cu proiecte medii și marii de retail și entertainment, birouri, dar și proiecte rezidențiale și face parte din grupul Ellaktor. Mai cunoscuți pe piața de la noi sunt prin compania de construcții Aktor, cu mai multe contracte de infrastructură aflate în derulare. 

Vastint este activă în București, unde a finalizat proiectul de birouri Business Garden Bucharest și are în derulare construcția a noi clădiri de birouri și apartamente pe terenul de la Timpuri Noi, acolo unde se află ridicate primele clădiri din Timpuri Noi Square. 

În plus, compania mai deține și terenul de 47 de hectare din zona de nord a Bucureștiului pentru care face pașii în pregătirea demarării lucrărilor de construcție. În toamna anului trecut, Vastint a depus la Agenția de Mediu documentația pentru proiectul de locuințe de pe terenul din Sisești. 

Te-ar mai putea interesa și
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda găurilor uriașe. ASF și City, către brokeri: „Nu opriți vânzările! Există încă interes pentru preluare”
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda ...
Cu întreaga conducere suspendată și cu acționariatul decăzut din drepturi, City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, are încă șanse să revină pe linia de plutire,......
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul ...
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Proiectul gazoductului Nord Stream 2 este pe deplin finanţat, a afirmat miercuri adjunctul directorului general al Gazprom, ...
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătraţi, plafonul ...