Vești bune de la nemți. Exporturile şi importurile au atins niveluri record în martie

Exporturile şi importurile Germaniei au urcat în martie la niveluri record, susţinând creşterea celei mai mari economii a Europei, chiar şi în contextul problemelor majorităţii statelor din zona euro, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 09 mai 2012, 11:33

Livrările la extern au urcat cu 0,9% în martie, la 91,8 miliarde de euro, potrivit datelor, ajustate sezonier, publicate de Biroul Federal de Statistică. Importurile au avansat cu 1,2%, la 78,1 miliarde de euro. Atât exporturile cât şi importurile au crescut pentru a treia lună consecutiv.

Surplusul comercial ajustat sezonier s-a menţinut la 13,7 miliarde de euro în martie, peste aşteptările de 13,5 miliarde de euro.

Anunţul privind evoluţia comerţului subliniază, după datele anterioare privind producţia industrială şi comenzile din martie, succesul celui de-al doilea mare exportator la nivel global în a profita de oportunităţile oferite de pieţele emergente.

„Competitiva exonomie germană profită de o revenire a comerţului la nivel global, după o perioadă mai slabă la sfârşitul anului trecut. Datele susţin prognoza noastră că economia Germaniei a crescut uşor în primul trimestru”, a afirmat Ulrich Rondorf, analist la Commerzbank.

Dacă Germania ar înregistra creştere economică în primul trimestru, ar evita intrarea în recesiune tehnică, definită ca două trimestre consecutive de contracţie, după ce în ultimele trei luni ale anului trecut a avut un declin al PIB de 0,2%.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în februarie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut – date INS
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în februarie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut – ...
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, potrivit Buletinului statistic de preţuri al Institutului Naţionale de Statistică,......
Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda „până la sfârşitul anului”
Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda „până la sfârşitul anului”
Marea Britanie a demarat, marţi, controalele fizice asupra produselor alimentare proaspete importate din Uniunea Europeană, ...
Economia germană a evitat recesiunea la începutul anului
Economia germană a evitat recesiunea la începutul anului
Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste ...
ONRC: Peste 1.800 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primul trimestru al acestui an
ONRC: Peste 1.800 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primul trimestru al acestui an
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă în primul trimestru ...